:

Vad gör Listerine?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör Listerine?
  2. Vad händer om man råkar svälja Listerine?
  3. Varför svider Listerine?
  4. Vad är munskölj bra för?
  5. Kan man dö av att dricka munskölj?
  6. Vad händer om man sväljer lite munskölj?

Vad gör Listerine?

De aktiva ämnena i Listerine anges av tillverkaren vara essensoljor, fluor och zinkklorid som är blandade i en alkohollösning. De flesta studier som visar Listerines effekt har använt en 5-procentig alkohollösning som kontroll.

Vad händer om man råkar svälja Listerine?

Listerine® munskölj som säljs i Sverige innehåller fluor som stärker tänderna, och våra munskölj med essensoljor reducerar plackbakterier för att ge hälsosamma tänder och tandkött. Vad ska jag göra om jag råkar svälja Listerine®? Om du råkar svälja munskölj ber vi dig söka rådgivning hos din läkare.

Varför svider Listerine?

Hur farliga är de ml man råkar få i sig? Listerine innehåller väl en kemikalie som påverkar smärtsensor nerverna i munnen liknande de olika pepperonisorter som finns naturligt.

Vad är munskölj bra för?

Munskölj är avsedd att rengöra munnen från bakterier och anses vara ett komplement i upprätthållandet av god munhygien. Även om du använder munskölj bör du fortsätta att borsta och rengöra tänderna som rekommenderat eftersom munskölj inte ersätter daglig tandborstning. Du kan läsa mer om tandborstning här.

Kan man dö av att dricka munskölj?

Eftersom det vi äter och dricker försämrar fluorets verkan är det viktigt att det fylls på kontinuerligt, och då är fluorskölj ett bra alternativ. Det diskuteras ofta huruvida fluor också kan vara skadligt. Fluor kan vara giftigt, men endast i extrema doser.

Vad händer om man sväljer lite munskölj?

Att svälja lite munskölj är inte farligt, men kan orsaka t. ex. diarre. ... etanol är toxiskt i stora mängder och om man dricker mycket munskölj (flaskvis) kan yrhet, andningssvårigheter och trötthet uppkomma.