:

Vad klarar en robotgräsklippare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad klarar en robotgräsklippare?
  2. Hur mäter man lutning på gräsmatta?
  3. Hur mycket el förbrukar en robotgräsklippare?
  4. Vilken höjd robotgräsklippare?
  5. När ska man ta fram Robotgräsklipparen?

Vad klarar en robotgräsklippare?

Trädgårdens utformning. En robotklippare klarar normalt av en gräsmatta med trånga passager, oregelbundna rabatter, flera klippytor och områden som ska delvis klippas med hjälp av en begränsningskabel till robotgräsklipparen som monteras i eller på marken.

Hur mäter man lutning på gräsmatta?

Det enklaste sättet är att mäta vinkeln med ett vattenpass. Då anges vanligtvis lutning i grader, vilket man sedan kan omvandla till procent. Lägg en hyvlad regel (ex 45*90mm) i lutningen och placera sedan vattenpasset på regeln. Det bästa är om regeln placeras på ”högkant”.

Hur mycket el förbrukar en robotgräsklippare?

Enligt en uträkning av Telge Energi kräver en robotgräsklippare cirka 0,10 kWh per laddning. Med utgångspunkt i detta kostar det i snitt drygt 60 kronor i elförbrukning för en säsong.

Vilken höjd robotgräsklippare?

Vi rekommenderar att gräsmatta bör ha en klipphöjd på 34 – 45 mm. Alltför låg klipphöjd kan resultera i onaturlig uppkomst av ogräs, sämre slitageförmåga, samt att grässorten ängsgröe (som står får slitstyrkan i gräsfröblandningar) riskerar att dö ut.

När ska man ta fram Robotgräsklipparen?

Säsongen för robotgräsklippare börjar lida mot sitt slut och så fort det blir frost och minusgrader är det dags att plocka in din maskin för vinterförvaring. Här är våra viktigaste skötselråd som gör att din maskin mår bra och som framförallt gör att den klipper gräset åt dig även nästa säsong.