:

Finns GB Glace i andra länder?

Innehållsförteckning:

 1. Finns GB Glace i andra länder?
 2. Var tillverkas GB Glace?
 3. Vilka GB glassar tillverkas i Sverige?
 4. Vem äger GB glass?
 5. Vilka GB glassar finns?
 6. Var tillverkas GB Sandwich?
 7. Vilka glassar görs i Flen?
 8. Vad står GB för glass?
 9. Vilken är den populäraste GB glassen?
 10. Vad kostar GB Glace 2020?

Finns GB Glace i andra länder?

GB Glace – ursprungligen Sverige, senare även Finland dock ändrades namnet senare till Ingman i Finland.

Var tillverkas GB Glace?

Glassfabriken och vårt hjärta finns i Flen och det är därifrån din favoritglass kommer. Varje år producerar vi gamla klassiker såväl som nyheter i vårt sortiment. VI vill se till att det finns en glass för alla och hoppas att du kan hitta mer än en favorit bland våra över 170 olika glass-sorter som vi erbjuder!

Vilka GB glassar tillverkas i Sverige?

Sverige: Daimstrut, Tip-Top, Marabou, Sandwich, 88:an, Nogger, Piggelin, Bamse, Solero Organic och GB Glaces 0,5- och 1-litersglass samt Big Pack. 70-80 procent av den glass som säljs i Sverige produceras i Flen.

Vem äger GB glass?

År 1985 beslutade Arla att sälja Glace-Bolaget till Unilever, men behöll tio procent av aktierna. I början av 1996 blev GB Glace ett helägt dotterbolag till Unilever. När Unilever tog över 1985 skedde en omfattande ombyggnad och nyinvigning av fabriken i Flen.

Vilka GB glassar finns?

 • Magnum White Chocolate & Strawberry 4-p.
 • Magnum Vegan Sea Salt Caramel 3-p.
 • Magnum Vegan Almond 3-p.
 • Magnum Salted Caramel & Glazed Almonds 4-p.
 • Magnum Ruby Flerpack.
 • Magnum Mini White/White Almond 6-p.

Var tillverkas GB Sandwich?

GB Sandwich tillverkas vid vår fabrik i Flen, vid en halv-automatisk linje som även har ett visuellt larmsystem som larmar vid avvikelser.

Vilka glassar görs i Flen?

Sverige: Daimstrut, Tip-Top, Marabou, Sandwich, 88:an, Nogger, Piggelin, och GB Glaces 0,5- och 1-litersglass samt Big Pack. Drygt 70 procent av den glass som säljs i Sverige produceras i Flen.

Vad står GB för glass?

De olika glassbolagen fusionerades i flera omgångar och det slutliga resultatet blev 1942 ett helt nytt företag med Mjölkcentralen som huvudägare och Eric Hanner som vd: Glace-Bolaget – förkortat till GB och 49 år senare omdöpt till GB Glace.

Vilken är den populäraste GB glassen?

Solero Mango går hem hos alla, oavsett ålder. Gillar man mango så kommer man älska den här glassen, så enkelt är det. Med Solero Mango kommer GB Glace så nära en homerun man kan komma.

Vad kostar GB Glace 2020?

Beskrivning från GB: Len vit chokladglass med hallonswirl och ett täcke av unik Ruby-choklad. Finns även i miniformat där glassen består av vit chokladglass som doppats i Ruby-choklad. Pris: ca 25 kr styck, ca 47 kr för flerpack (6 st mini).