:

Är biltemas bilvårdsprodukter bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är biltemas bilvårdsprodukter bra?
  2. Vad är Bioavfettning?
  3. Vilken alkalisk avfettning?
  4. Vilket bilschampo ska man ha?
  5. Vilken avfettning är bäst?
  6. Vad menas med Kallavfettning?

Är biltemas bilvårdsprodukter bra?

Vårt premiumsortiment av bilvårdsprodukter har testats noga för att kunna möta höga krav på kvalitet, funktion och slutresultat. Dessa produkter hjälper dig att få din bil riktigt lysande och skinande ren, både invändigt och utvändigt. Här finner du även premium tillbehör som mikrofiberdukar och tvättsvamp. Prisvärd!

Vad är Bioavfettning?

Biologiskt lätt nedbrytbar alkalisk avfettning. Löser effektivt upp trafikfilm, sot och annan fet smuts. Medlet är också verksamt på partikelsmuts så som vägdamm, lera etc.

Vilken alkalisk avfettning?

En vanlig alkalisk avfettning ska spädas med vatten upp till fem till tio gånger sin egen volym vilket gör att kostnaden per tvätt blir låg. En stark alkaliska avfettning, som exempelvis Alkalisk avfettning A3 Special (VAS-5), kan spädas upp till hela 50 delar och ändå fungera bra.

Vilket bilschampo ska man ha?

Bästa bilschampot 2021

  • Zip Bilschampo Universal.
  • Turtle Wax Extreme Bilschampo Universal.
  • Turtle Wax Caravan Wash & Shine.
  • Meguiar Tvätt & Vaxschampo.
  • Wash & Seal Sonas Extreme.

Vilken avfettning är bäst?

Alkaliskt avfettningsmedel funkar utmärkt på en blöt yta och är som regel också rätt effektivt mot bromsdamm på fälgarna. Om bilen är riktigt vintersmutsig är det bra att kombinera först kallavfettning, skölja med högtryckstvätt och sedan gå på med en alkalisk avfettning.

Vad menas med Kallavfettning?

Kallavfettning är mer eller mindre ett måste på vintern, när det sätter sig stora mängder petroleumbaserad smuts på bilens yttre, exempelvis vägsalt, olja och asfaltsfläckar. Ofta är kallavfettningen det första steget vid en biltvätt, då det har som bäst effekt på torr yta.