:

Hur deklarera omvänd skattskyldighet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur deklarera omvänd skattskyldighet?
  2. Måste man använda omvänd skattskyldighet?
  3. Vad ska det stå på fakturan Vid omvänd moms?
  4. Vad innebär omvänd skattskyldighet?
  5. Vad innebär omvänd skattskyldighet för skrot och metaller?
  6. Vad är omvänd Momsskyldighet?

Hur deklarera omvänd skattskyldighet?

När omvänd skattskyldighet gäller ska du som säljare skriva "omvänd betalningsskyldighet" på fakturan. Du ska också redovisa försäljningen i någon av följande rutor i momsdeklarationen: ruta 35: Försäljning av varor till ett annat EU-land.

Måste man använda omvänd skattskyldighet?

Du ska använda omvänd skattskyldighet om följande två villkor är uppfyllda: Du omsätter (säljer) särskilt angivna byggtjänster i Sverige. Köparen av tjänsterna är en näringsidkare som under vissa förutsättningar säljer sådana byggtjänster.

Vad ska det stå på fakturan Vid omvänd moms?

fakturan ska det stå både ditt momsregistreringsnummer och att omvänd skattskyldighet gäller. Om det saknas och fakturan är utan moms behöver du ta kontakt med din leverantör och be om en ny faktura.

Vad innebär omvänd skattskyldighet?

  • Vad innebär omvänd skattskyldighet? Omvänd skattskyldighet innebär att det är köparen och inte säljaren som ska redovisa och betala momsen. Syftet är, enligt Skatteverket, att motverka skattefusk.

Vad innebär omvänd skattskyldighet för skrot och metaller?

  • Omvänd skattskyldighet för handel med skrot och vissa metaller. Omvänd skattskyldighet innebär att det är köparen och inte säljaren som ska redovisa och betala momsen. Syftet är att motverka skattefusk, enligt Skatteverket.

Vad är omvänd Momsskyldighet?

  • Omvänd momsskyldighet tillämpas inte på tjänster i anknytning till försäljning av metallskrot. När en skrothandlare debiterar en kund på en sådan mottagningsavgift innehåller fakturan moms och skrothandlaren är normalt skattskyldig för försäljningen av tjänsten.