:

Vad är straffet för att ha tagit anabola?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är straffet för att ha tagit anabola?
  2. Är det olagligt att köpa steroider?
  3. Vad händer om tjejer tar steroider?
  4. Vad händer om en tjej tar anabola?
  5. Finns det en lag om dopning?
  6. Vad säger lagen om användande av dopingpreparat?
  7. Kan steroider vara?

Vad är straffet för att ha tagit anabola?

Lag (1999:44). 3 § Den som uppsåtligen bryter mot 2 § 2-7 döms för dopningsbrott till fängelse i högst två år. Är ett brott som avses i första stycket med hänsyn till mängden dopningsmedel samt övriga omständigheter att anse som ringa, döms till böter eller fängelse i högst sex månader.

Är det olagligt att köpa steroider?

Risken för att bli aggressiv och våldsam är ännu större om du dricker alkohol och tar andra droger samtidigt som du använder dopningspreparat. Det är olagligt att använda, ha, köpa, sälja, ge bort, tillverka eller ta in anabola steroider i landet. Det är bara lagligt om en läkare har skrivit ut det som medicin.

Vad händer om tjejer tar steroider?

“Rösten är svår att dölja” − kvinnor som använder steroider känner skam och ånger. Utebliven menstruation, behåring i ansiktet, mindre bröstvolym, en förstorad klitoris och ett djupare röstläge. Att androgena anabola steroider (AAS) kan ge kvinnliga användare mera maskulina drag är inget nytt.

Vad händer om en tjej tar anabola?

Förutom att steroiderna påverkar musklerna, påverkas även huden, håret, hjärnan och humöret. Det kan till exempel bli svårare att få stånd, testiklarna kan bli mindre och hjärtat och levern kan skadas. Du kan också få ångest, bli aggressiv eller få svårt att sova.

Finns det en lag om dopning?

Sveriges rikes lag Lagen om förbud mot vissa dopningsmedel omfattar all otillåten hantering av dopningsmedel i samhället. Lagen omfattar grupper av substanser snarare än enskilt definierade substanser, vilket är fallet för listan över narkotikaklassificerade substanser.

Vad säger lagen om användande av dopingpreparat?

Kort sagt kan man säga att nästan all hantering av dopningsklassade preparat är förbjuden. Det gäller såväl innehav som bruk, försäljning, överlåtelse och köp. Det finns två typer av regelverk inom dopningsområdet, dels den svenska lagstiftningen, dels idrottens eget regelverk.

Kan steroider vara?

Anabola steroider är ett konstgjort hormon som liknar könshormonet testosteron. Det används framför allt för att få större muskler och bli starkare. Men det har också många allvarliga biverkningar. Förutom att steroiderna påverkar musklerna, påverkas även huden, håret, hjärnan och humöret.