:

Hur gör man Ärtmjöl?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man Ärtmjöl?
  2. Vad är Ärtmjöl?
  3. Kan man baka kakor med vetemjöl special?
  4. Kan man byta ut vetemjöl mot vetemjöl special?
  5. Hur gör man vetemjöl special?

Hur gör man Ärtmjöl?

Ärtmjöl är ovanligt idag. Det kan finnas i välsorterade livsmedelsbutiker eller på marknader. Får man inte tag i det på annat sätt kan man tillverka sitt eget ärtmjöl genom att mala gula ärtor i en kaffekvarn eller liknande. Du kan också lägga ärter i blöt och sedan finfördela dem i matberedare eller mixer.

Vad är Ärtmjöl?

Gjort på gula ärtor som är odlade och malda på gården. Användningen av ärtmjöl vid bakning har gamla anor och kallades fattigmannsbröd. Ärtmjölet har förr i tiden använts för att dryga ut mjölet vid bakning av bröd i många delar av landet, inte minst under år av missväxt.

Kan man baka kakor med vetemjöl special?

Mjuka eller hårda kakor, redningar, bröd eller bullar. ... Vetemjöl Special passar utmärkt för att baka luftiga bröd med mycket volym. Knåda degen lite extra för bästa resultat!

Kan man byta ut vetemjöl mot vetemjöl special?

Det som skiljer mjölsorterna åt är att vetemjöl special har högre proteinhalt, vilket innebär att det kan bilda mer gluten och ta upp mer vatten. Högre proteinhalt ger ett luftigare, saftigare bröd. Det är alltså inte tänkt att man ska använda vetemjöl special till annat än bröd.

Hur gör man vetemjöl special?

Special behöver precis samma hjälp av jäst eller bakpulver för att växa. skillnaden mellan special och vanligt vetemjöl är hellre att special innehåller mer gluten, och blir trådigare än vanligt. Dessutom behöver det nästan dubbelt så lång blandningstid som vanligt mjöl.