:

Vad ska man köpa för air condition?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man köpa för air condition?
  2. Hur funkar Air Cooler?
  3. Vad ska man tänka på när man köper en portabel AC?
  4. Hur många grader sänker en luftkylare?
  5. Vilken är den bästa portabla AC?
  6. Hur funkar Pelarfläkt?
  7. Är luftkonditionering och AC samma sak?
  8. Hur stor AC behöver jag?
  9. Vad är bäst fläkt eller AC?

Vad ska man köpa för air condition?

Tristar AT-5450 blir bäst i test bland luftkylarna och Woods Cortina Silent G blir bästa luftkonditionering i premiumklassen.

  1. Woods Cortina Silent G - Bästa luftkonditionering premium. ...
  2. Electrolux EXP26U338CW - Bäst i test portabel AC. ...
  3. Tristar AT-5450 - Bäst i test luftkylare. ...
  4. Woods WAC18G. ...
  5. Electrolux WP71-265WT.

Hur funkar Air Cooler?

Ett flytande kylmedel leds in i ett avdunstningssystem med lågt tryck. Det låga trycket får kylmedlet att avdunsta till en gas. Gasen kyler i sin tur ned anläggningens flänsar vartefter en fläkt skickar ut den luft som kylts ner av flänsarna.

Vad ska man tänka på när man köper en portabel AC?

Hur mycket en portabel luftkonditionering kyler beror bland annat på dess kylkapacitet. För referens kan en portabel AC med kyleffekt på 2,6 kW vara lämplig för rum mellan 11-20 m², medan en produkt med kylkapacitet på 3,5 kW kan klara ytor upp till 35m².

Hur många grader sänker en luftkylare?

Temperaturen på luften som kommer ut ur en evaporativ luftkylare beror på temperaturen och luftfuktigheten som går in. Den ständiga rörelsen av luft skapas av fläkten - den svalkande bris den skapar, gör att de visstandes i ett rum känner 4 till 6 grader kallare än de faktiska temperaturen.

Vilken är den bästa portabla AC?

Bäst i test portabel AC är Woods Cortina Silent G. Den är mestadels lämplig för mindre eller medelstora rum. Med tanke på namnet Woods Cortina Silent G kan man gissa sig till att den här AC:n är relativt tystgående och så är också fallet. Beroende på inställningarna ligger den på mellan 53 och 64 decibel.

Hur funkar Pelarfläkt?

En pelarfläkt fungerar på samma sätt som en golvfläkt, men har en del små skillnader. En pelarfläkt har inga synliga rotorblad och smälter därför enklare in i resten av inredningen.

Är luftkonditionering och AC samma sak?

AC är en förkortning av Air Conditioner som översätts till luftkonditionering på svenska.

Hur stor AC behöver jag?

Bättre luft och rätt effekt Vilken typ av luft-luft pump du behöver beror på hur stor yta du vill kyla. Du kan tänka att du behöver en effekt på ca 50-70W (0,07kW) per kvadratmeter. Om du vet att bostaden har sämre isolering eller ytan har stora fönsterpartier kan du behöva lite större effekt.

Vad är bäst fläkt eller AC?

Den stora skillnaden ligger i hur de kyler ner luften; en AC använder sig av ett kylmedel medan en luftkylare kyler genom ångor från sin vattentank. En AC kan komma ner i mycket lägre temperaturer än en luftkylare; å andra sidan är en luftkylare billigare och mer miljövänlig.