:

Hur stor båt på trailer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor båt på trailer?
  2. Hur spänna fast båt på trailer?
  3. Hur stor båt kan man Traila?
  4. Hur ställer man in en båttrailer?
  5. Hur Traila båt?

Hur stor båt på trailer?

För alla båttransportvagnar gäller: Lasten (båten) får inte sticka ut åt sidan mer än högst 20 cm. Lasten (båten) får inte vara bredare än 260 cm. Lasten (båten) får vara bredare, dock högst 310 cm, om den i övrigt uppfyller Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2010:141) om färd med bred odelbar last, kap.

Hur spänna fast båt på trailer?

  1. Surra fast båten på trailern. Båten måste sitta stumt mot trailern så använd rejäla spännband. ...
  2. Båten ska vila direkt mot klykan i fören. ...
  3. Rätt kultryck. ...
  4. Lyset på trailern. ...
  5. Veven på vinschen. ...
  6. Installera söksystem på båten. ...
  7. Ta bort utombordsmotorn och lås in den.

Hur stor båt kan man Traila?

Väljer man en enkelaxlad, bromsad trailer så är det följt möjligt att ta med en motorbåt på upp till 6,5 m. Det vill säga en hyggligt stor familjebåt som man både kan sova och laga mat i.

Hur ställer man in en båttrailer?

Båtens placering: Justera båttrailern så att båten vilar på kölrullarna inställda så lågt som möjligt samt stöder mot sidostödrullarna och att båtstäven går in i och vilar mot klykan på vinschpelaren . Lägre tyngdpunkt gör det lättare att lasta på och av båten samt ger bättre köregenskaper.

Hur Traila båt?

Backa inte längre ner än att vattnet når fälgkanten på trailerns däck. Dra åt handbromsen och lägg i växeln innan du går ur bilen. Kontrollera att båtmotorn är uppvinschad. Vinscha försiktigt upp båten rakt – båten ska ligga på kölrullarna då kölen är skrovets starkaste del.