:

Hur upptäcker man uretrit?

Innehållsförteckning:

  1. Hur upptäcker man uretrit?
  2. Hur får man uretrit?
  3. Kan man få ont i ryggen av urinvägsinfektion?
  4. Hur vet man att man har urinvägsinfektion när man är gravid?
  5. Var i urinröret?

Hur upptäcker man uretrit?

Symtom på uretrit att det svider när du kissar. att du har en brännande smärta när du kissar. att du har en irritation i urinröret. att du får flytningar från urinröret.

Hur får man uretrit?

Uretrit är en inflammation i urinröret och kan till exempel orsakas av gonorré eller andra bakterier, virus eller protozoer men oftast är den idiopatisk, det vill säga av okänt ursprung. Ett stort antal individer söker varje år hjälp för sina besvär men ofta hittas ingen orsak.

Kan man få ont i ryggen av urinvägsinfektion?

En hög urinvägsinfektion kan också göra ont i ryggen under revbenen, där njurarna sitter. Vid en njurbäckeninflammation kan du även ha symptom från de nedre urinvägarna, som vid en vanlig urinvägsinfektion eller blåskatarr.

Hur vet man att man har urinvägsinfektion när man är gravid?

Symtom vid afebril och febril UVI är desamma under graviditet som vid icke graviditet, men kan ibland vara svårtolkade eftersom exempelvis täta trängningar och låga buksmärtor är vanligt förekommande vid graviditet. Sammandragningar är ett vanligt förekommande symtom vid UVI under graviditet.

Var i urinröret?

Flytningar från penisen beror oftast på någon infektion i urinröret. Det kan till exempel vara en sexuellt överförd infektion, även kallat könssjukdom, som klamydia eller gonorré. Men det kan också bero på något annat, till exempel en inflammation.