:

Hur är det att bo i Bulgarien?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är det att bo i Bulgarien?
  2. Hur lever man i Bulgarien?
  3. Vilket klimat är det i Bulgarien?
  4. Är det dyrt att leva i Bulgarien?
  5. Vad är det för religion i Bulgarien?
  6. Vad importerar Bulgarien?
  7. Hur ser naturen ut i Bulgarien?

Hur är det att bo i Bulgarien?

Fördelar med att leva och jobba i Bulgarien Gynnsamma skattesatser, låga levnadskostnader, utsökt mat, soliga stränder, spektakulära bergskedjor och vänlig lokalbefolkning är bara några av fördelarna med att bo och jobba i Bulgarien.

Hur lever man i Bulgarien?

Demokrati och rättigheter. Bulgarien har en fungerade demokrati när det gäller val, partiverksamhet och maktskiften, men samhället plågas av omfattande korruption och brister inom medier och rättsväsen. Bulgarien har fått stark kritik för sin behandling av landets minoriteter, särskilt romerna.

Vilket klimat är det i Bulgarien?

Temperaturtabell för Bulgarien, från Golden Sands året runt

MånadMedel DagMedel Vatten
juli27°C26°C
augusti27°C27°C
september24°C24°C
oktober18°C19°C

Är det dyrt att leva i Bulgarien?

Är Bulgarien ett dyrt land? Priserna på basprodukter i Bulgarien är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.96 gånger mindre för shopping i Bulgarien än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Bulgarien varierar från: 310 SEK (59 BGN) i Hostel till 519 SEK (98 BGN) i 3-stjärnigt hotell.

Vad är det för religion i Bulgarien?

Majoriteten av bulgarerna tillhör den bulgarisk-ortodoxa kyrkan med säte i Sofia. Runt åtta procent av bulgarerna är muslimer. Religionsfrihet råder och kyrkorna ska vara skilda från staten. Samtidigt definierar författningen den ortodoxa kyrkan som landets ”traditionella religion”.

Vad importerar Bulgarien?

Bulgarien har relativt ont om naturtillgångar och importerar både råvaror och energi. Brytning av kol, järn, koppar, mangan, bly och zink förekommer.

Hur ser naturen ut i Bulgarien?

Den sydvästliga delen av landet är bergig med två alpina bergskedjor, Rilabergen och Pirinbergen. Längre österut ligger den lägre men mer extensiva bergskedjan Rodopibergen. Bergskedjorna består mestadels av kristallina bergarter. Rilabergen inkluderar Balkans högsta topp, Musala som når 2 925 meters höjd.