:

Vem bokar uppkörning?

Innehållsförteckning:

  1. Vem bokar uppkörning?
  2. Hur bokar man uppkörning bil?
  3. När kan jag boka uppkörning?
  4. Var bokar man teoriprov för moped?
  5. När kan man boka teoriprov mc?

Vem bokar uppkörning?

Har du kört mycket med en trafikskola är det vanligt att trafikskolan bokar uppkörningen åt dig. Din körlärare talar om när han eller hon tycker att du är redo. Bokar du genom trafikskolan är det trafikskolans bilar som används vid uppkörningen – det vill säga bilar som du är van att köra.

Hur bokar man uppkörning bil?

Innan du gör ditt körprov måste du ha ett godkänt och giltigt kunskapsprov. Avgiften för körprovet behörighet B är 800 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 1 040 kronor. Du kan enkelt boka ditt prov i bokningstjänsten.

När kan jag boka uppkörning?

Bokning av prov Bokning av Teoriprov och Körprov kan bokas vid samma tillfälle, men vi brukar bara boka Teoriprovet först. Detta är för att du inte får lov att göra ditt körprov om du inte har ett godkänt Teoriprov. Ett godkänt Teoriprovet gäller i 6 månader.

Var bokar man teoriprov för moped?

Teoriprovet för klass I (EU-moped) gör du hos Trafikverket, du bokar det direkt hos dem. Provet består av 70 frågor (varav 5 är testfrågor), du har 50min på dig och du måste ha minst 52 rätt.

När kan man boka teoriprov mc?

Du bokar prov lättast via trafikverkets onlinetjänst boka prov. Det går även att boka genom att ringa dem på 0771-17 18 19. För MC bokar du teoriprovet först, till skillnad från bil där du bokar bägge samtidigt. Det är först när du har ett giltigt teoriprov som du kan boka uppkörning.