:

Hur man borrar i betong?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man borrar i betong?
  2. Vilken skruv i betong?
  3. Vilken plugg i betong?
  4. Hur man borrar i sten?
  5. Vilken plugg ska jag använda?
  6. Måste man ha plugg i betong?
  7. Kan man borra i betong med Träborr?

Hur man borrar i betong?

Olika borrmaskiner har olika användningsområden och det är viktigt att du förstår vilken som ska användas när. En enkel borrskruvdragare fungerar ofta utmärkt till trä, gips eller plast, men om du ska borra i betong behöver du en slagborr eller borrhammare (med slagfunktionen påslagen).

Vilken skruv i betong?

Om det är lättare infästning så räcker det med en vanlig nylonplugg eller en spikplugg. Vid lite tyngre laster behöver du däremot använda en betongskruv, expander eller fasadplugg.

Vilken plugg i betong?

Använd dessa plugg när du ska fästa i tegel, sten, betong, murverk m m.

  • PLASTPLUGG. Avsedd för infästning i betong, tegel och natursten. ...
  • SPIKPLUGG. ...
  • NYLONPLUGG. ...
  • PORÖSA MATERIAL. ...
  • LÄTTBETONGPLUGG. ...
  • LÄTTBETONGANKARE. ...
  • UNIVERSALPLUGG. ...
  • NYLONPLUGG 4ALL.

Hur man borrar i sten?

Borra hålen med en borrmaskin och borrstål avsett för sten. Borrstålet ska ha en diameter på mellan 35 och 45 mm, så det krävs en väldigt kraftig borrmaskin. Maskin med tillhörande borrstål finns att hyra hos en maskinuthyrare.

Vilken plugg ska jag använda?

Borrhålet ska ha samma diameter som pluggen, men skruven ska vara en aning smalare. Skruven ska däremot vara längre än pluggen för att pluggen ska kunna dras ihop och utvidgas. ... Grövre pluggar kräver ofta att skruven är 2 mm mindre i diameter. Skruven ska vara minst 5 mm längre än pluggen, helst 10 mm.

Måste man ha plugg i betong?

Om man inte kunde spika i en stadig träpanel kunde man i varje fall hitta en underliggande regel i en dimension som bar. Annat är det i dag när väggen ofta är i betong. Då kommer man inte långt med hammare och stift. I sådana betongväggar måste man borra, plugga och sedan skruva eller spika.

Kan man borra i betong med Träborr?

Även om det ofta av någon anledning tycks ligga flest metallborrar i en verktygslåda och att det går att borra i trä med ett borr för metall blir resultatet alltid mycket bättre med ett riktigt träborr om man borrar i trä eller använder stenborr om man vill ge sig på att göra hål i betong eller tegel.