:

Hur lever vesslan på vintern?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lever vesslan på vintern?
  2. Hur lång är en vessla?
  3. Är vesslor snabba?
  4. Hur lever vesslor?
  5. Hur stor är en vessla?
  6. Är en vessla?
  7. Hur gammal kan en vessla bli?
  8. Vad äter en hermelin?
  9. Hur snabbt kan en vessla springa?

Hur lever vesslan på vintern?

Snövesslan kännetecknas av att vinterpälsen ofta är helvit, dock har enstaka individer mer eller mindre rester kvar av den mörka sommarpälsen. På sommaren är gränsen mellan den vita undersidan och bruna ovansidan nästan rak och tassarna är ofta vita på ovansidan.

Hur lång är en vessla?

13 – 25 cm 11 – 20 cm Least weasel/Length

Är vesslor snabba?

Denna vessla är en snabb och smart jägare. Med sin smala kropp kommer den även in i bon av mindre bytesdjur. Djuret jagar huvudsaklig på marken och har bara en mindre utvecklad förmåga att klättra.

Hur lever vesslor?

Habitatet varierar mycket: arten finns bland annat i glesa skogar, på prärier, i kulturlandskap och i halvöknar. Vesslan undviker däremot alltför täta skogar, sandöknar och andra helt öppna områden.

Hur stor är en vessla?

Tio centimeter rovdjur Vesslan är vårt minsta mårddjur. Längst i norr blir den inte mycket mer än en decimeter, medan den i södra Sverige blir omkring två decimeter. I norr blir vesslan ofta vit och kallas snövessla, medan de sydliga småvesslorna behåller sin bruna färg året om.

Är en vessla?

Vessla (Mustela nivalis) är en art i familjen mårddjur. Artepitet nivalis i det vetenskapliga namnet är bildat av det latinska ordet för snöig eller snövit.

Hur gammal kan en vessla bli?

En iller blir vanligen ca 7 år gammal. Enstaka individer kan nå 10-12 års ålder.

Vad äter en hermelin?

Hermelin är ett mårddjur som finns i hela landet utom på Gotland. Den är ett rovdjur som främst äter sorkar och möss. När det finns tillgång till mycket mat blir det många hermeliner men färre om det är dåligt med smågnagare.

Hur snabbt kan en vessla springa?

Den jagar främst små däggdjur, som möss och fåglar. Behöver den, kan servalen springa i hela 70 km/h.