:

När är det bäst att borsta tänderna?

Innehållsförteckning:

  1. När är det bäst att borsta tänderna?
  2. Kan man använda samma eltandborste?
  3. Vilken tandkräm är bäst till eltandborste?
  4. Vilken är den bästa Oral-B eltandborste?
  5. Måste man borsta tänderna på morgonen?
  6. Vilken tandkräm ska jag välja?
  7. Vad är den bästa tandkrämen?

När är det bäst att borsta tänderna?

Det är viktigt att både barn och vuxna borstar tänderna med fluortandkräm två gånger om dagen. Helst bör det ske efter frukost och innan läggdags. Som vuxen behöver du också göra rent mellan tänderna med hjälp av tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar.

Kan man använda samma eltandborste?

Alla Sonicare-borsthuvuden är kompatibla med Philips eltandborstar. Likt en manuell tandborste, är det viktigt att tidvis byta ut eltandborstens borsthuvud för att stråna ska bibehålla sin styvhet och effektivt kunna avlägsna plack. Vi rekommenderar att du byter borsthuvud var tredje månad.

Vilken tandkräm är bäst till eltandborste?

– Idag spelar det egentligen ingen roll vilken tandkräm du använder däremot är det viktigt hur du applicerar tandkrämen. Om du har tandkrämen på tandborsten och börjar borsta är det enda som händer att en sida, eller en tand, får all tandkräm och resten blir utan.

Vilken är den bästa Oral-B eltandborste?

  • Oral-B Pro 2 2000 — BÄST I TEST ELTANDBORSTE. ...
  • Oral-B iO Series 9s — BÄSTA PREMIUMBORSTE. ...
  • Oral-B Pro 600 — BÄSTA BILLIGA ELTANDBORSTE. ...
  • Philips ProtectiveClean 4500. ...
  • Philips Sonicare Diamond Clean. ...
  • Beconfident Sonic Whitening Toothbrush. ...
  • Oral-B Junior. ...
  • Philips Sonicare For Kids.

Måste man borsta tänderna på morgonen?

Under din sömn minskar din salivutsöndring, vilket innebär att din mun torkar ut. Detta gör det lättare för bakterierna att fästa tändernas plack då de lätt fäster sig på tandytan. Du bör borsta tänderna på morgonen när du stiger upp och/eller efter frukost.

Vilken tandkräm ska jag välja?

Det absolut viktigaste är att tandkrämen innehåller fluor – ett naturligt ämne som stärker tänderna. Vilket märke du väljer har mindre betydelse. Några tandkrämer anges ha speciella egenskaper som t ex mot känsliga tandhalsar, missfärgningar, sköra slemhinnor eller att de gör tänderna vitare.

Vad är den bästa tandkrämen?

1. Bäst i test – GUM Paroex Tandkräm. Detta är en tandkräm med plackkontroll och det innebär att den ger ett bra och långsiktigt skydd mot problem med tandköttet. Den riktar in sig på att ta hand om tidiga stadier av tandköttsproblem och denna tandkräm reducerar även plackbildning.