:

Hur lever man i Kuba?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lever man i Kuba?
  2. Vilket språk talar man på Kuba?
  3. Hur ser det ut i Kuba idag?
  4. Vad kallas Kubas befolkning?
  5. Hur är naturen i Kuba?
  6. Vad är Kuba mest känt för?
  7. Hur ser naturen ut i Kuba?

Hur lever man i Kuba?

Många kubaner lever under mycket knappa förhållanden och kämpar hårt för sin dagliga tillvaro. De knappa ekonomiska resurserna tvingar många kvinnor att prostituera sig trots att prostitution är officiellt förbjuden. Tiggeri förekommer överallt.

Vilket språk talar man på Kuba?

Kuba

Republiken Kuba
Nationalsång: La Bayamesa
Huvudstad (även största stad)Havanna
Officiellt språkspanska
StatsskickSocialistisk republik

Hur ser det ut i Kuba idag?

Huvudöns kust består av bukter, sandstränder, klippor och korallrev. Två tredjedelar av ytan är slättland och låga kullar, som områdena runt städerna Santiago de Cuba och Guantánamo i sydöst. Berg upptar en fjärdedel av Kuba.

Vad kallas Kubas befolkning?

Kubas ursprungsbefolkning, arawaker, utrotades i princip under kolonialtiden då Spanien lade under sig Kuba. Idag är befokningen en blandning av ättlingar till alla dem som kommit till ön de senaste femhundra åren, däribland slavar från Afrika och arbetare från Asien. Majoriteten är dock av spansk härkomst.

Hur är naturen i Kuba?

Klimatet är tropiskt med varma, fuktiga somrar och milda, torra vintrar. Mellan maj och oktober har landet regnperiod och kraftiga tropiska stormar är vanliga från juni och regnperioden ut. Det pågår utbredd skogsskövling på Kuba och landet kämpar med att behålla öarnas djurliv.

Vad är Kuba mest känt för?

Kuba kommer att fastna i ditt hjärta. De Kubanska stränderna är bland de vackraste i hela Kaibien. Ändlösa sandstränder med vit, mjuk sand och kristallklart vatten, korallrev och ett turkost panorama runt omkring. Det Karibiska havet är perfekt för att slappna av, men också för att njuta av solen och att snorkla.

Hur ser naturen ut i Kuba?

Landets kuster består av bukter, sandstränder, klippor och korallrev. Inlandet utgörs mestadels av slättlandskap, kullar och en fjärdedel är berg. Kuba har god jordmån som till större delen nyttjas av jordbruk. Klimatet är tropiskt med varma, fuktiga somrar och milda, torra vintrar.