:

Hur bokför jag hyresintäkter?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför jag hyresintäkter?
  2. Vilket konto Maskinhyra?
  3. Är lokalhyra avdragsgillt?
  4. Hur bokföra förutbetalda hyresintäkter?
  5. Kan företag hyra bil av privatperson?

Hur bokför jag hyresintäkter?

När du får betalt för hyra så är det olika bokföringskonton beroende på om hyresintäkten är en Huvudintäkt eller sidointäkt. Huvudintäkt så bokförs det som vanlig försäljning, Försäljning tjänster. Sidointäkt bokförs som 3910 Hyresintäkt.

Vilket konto Maskinhyra?

Kostnaderna för hyra av maskiner som utgör ett operationellt leasingavtal klassificeras som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 52. En leasad maskin i ett finansiellt leasingavtal redovisas som maskiner och inventarier i kontogrupp 12 och som en långfristig skuld i kontogrupp 23.

Är lokalhyra avdragsgillt?

Hyr lokal. Om du hyr en lokal för din verksamhet får du dra av hyreskostnaden. Om du betalar reparationer i denna lokal får du normalt dra av reparationskostnaderna direkt, även om det innebär en förbättring av lokalen. Detta avdrag gör du genom att du tar upp kostnaderna i din löpande bokföring.

Hur bokföra förutbetalda hyresintäkter?

En förutbetald intäkt klassificeras på grund av sin kortfristiga natur som en kortfristig skuld och bokförs normalt i kontogrupp 29. En förutbetald intäkt intäktsförs i takt med att prestationer utförs och då reduceras den förutbetalda intäkten i kontogrupp 29.

Kan företag hyra bil av privatperson?

Du kan även hyra bilen till ditt AB Som privatperson kan du idag hyra ut din privata bil till andra, genom olika delningsekonomi-tjänster. Det färre känner till eller använder sig av, är att man även kan hyra ut sin bil till sitt aktiebolag.