:

På vilket konto bokförs försäkring?

Innehållsförteckning:

  1. På vilket konto bokförs försäkring?
  2. Hur bokförs administrationsavgift?
  3. Vad kostar Styrelseansvarsförsäkring?
  4. Hur bokföra tjänstereseförsäkring?
  5. Vilket konto för försäkringar?
  6. Vilket konto bokför jag olycksfallsförsäkring på?
  7. Vad är en administrationsavgift?
  8. Vad täcker en Styrelseförsäkring?
  9. Vad är en Styrelseförsäkring?

På vilket konto bokförs försäkring?

Kostnader för premier till en företagsförsäkring klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som kostnader för företagsförsäkring i kontogrupp 63.

Hur bokförs administrationsavgift?

I baskontoplanen bokförs faktureringsavgifter i kontogrupp 35. En redovisningsenhet skall redovisa en intäkt i resultaträkningen när prestationer har utförts om det är sannolikt att ekonomiska fördelar kommer att tillfalla redovisningsenheten och om inkomsten kan mätas på ett tillförlitligt sätt.

Vad kostar Styrelseansvarsförsäkring?

REGISTRERA

1 365 SEK
Moms 25%235 SEK
Att betala (medlem)1 600 SEK

Hur bokföra tjänstereseförsäkring?

Svar: Båda försäkringarna är avdragsgilla för företaget. För tjänstereseförsäkringen ska ingen förmån tas upp för den enskilde försäkrade, och utbetald ersättning är alltid skattefri.

Vilket konto för försäkringar?

När du betalar i förväg och sedan ska periodisera försäkringen så delas dessa betalningar upp. Vid första tillfället bokförs hela beloppet, första månadskostnaden och den förutbetalda premien. Låt säga att du har en försäkring med en årspremie på 12000 kronor som ska periodiseras under året då kan du bokföra så här.

Vilket konto bokför jag olycksfallsförsäkring på?

En kostnad för en skattepliktig förmån av olycksfallsförsäkringar bokförs normalt i kontogrupp 75 för anställda och i kontogrupp 69 för delägare som inte är anställda. För anställda sker förmånsbeskattningen i lönekörningen och redovisas som en kostnad (debetering) och en negativ kostnad (kreditering) i kontogrupp 73.

Vad är en administrationsavgift?

Det handlar om en avgift som ska täcka företagets administrativa kostnader vid försäljning av en vara eller tjänst. En fakturaavgift är däremot alltid kopplad till en faktura. Om ett företag tar ut denna avgift vid kontantförsäljning kan den istället kallas för administrationsavgift.

Vad täcker en Styrelseförsäkring?

En VD- och styrelseansvarsförsäkring ersätter både försvarskostnader och det ersättningsansvar som eventuellt blir utdömt, samt motpartens ombudskostnader då detta åläggs att ersättas av de försäkrade personerna.

Vad är en Styrelseförsäkring?

Bolaget tecknar, på ledamöternas begäran, en styrelseförsäkring med syftet att skydda styrelseledamöterna och VD:n mot personligt betalningsansvar, som typiskt sett kan uppträda för obetalda skatter, visavi bolagets fordringsägare om bolaget varit underkapitaliserat (s.k. kritisk kapitalbrist) och för annan försummelse ...