:

När får jag min Förskollärarlegitimation?

Innehållsförteckning:

  1. När får jag min Förskollärarlegitimation?
  2. Hur blir man legitimerad förskollärare?
  3. Vilka har lärarlegitimation?
  4. Vad kostar det att ansöka om lärarlegitimation?
  5. Hur snabbt får man sin legitimation?
  6. Hur lång tid tar det att få sin legitimation sjuksköterska?
  7. Hur kan man få lärarlegitimation?
  8. Vad krävs för en lärarexamen?
  9. Kan man se om en lärare är behörig?
  10. Var kan jag hitta min lärarlegitimation?

När får jag min Förskollärarlegitimation?

Om du har en svensk examen är handläggningstiden normalt cirka 2–4 månader, oavsett om du ansökt om lärarlegitimation eller förskollärarlegitimation. En del ärenden går snabbare än så, ett fåtal tar längre tid.

Hur blir man legitimerad förskollärare?

För att få en legitimation krävs att du har en behörighetsgivande lärarexamen, förskollärarexamen eller fritidspedagogexamen. Utgångspunkten är att innehållet i din examen styr vilka behörigheter du får i din legitimation. En examen kan resultera i fler behörigheter än de som står i ditt examensbevis.

Vilka har lärarlegitimation?

Du som är lärare behöver ha en lärarlegitimation för att få tillsvidareanställas och för att få undervisa och sätta betyg. Men det finns undantag för vissa lärargrupper, till exempel lärare som undervisar i yrkesämnen och modersmål.

Vad kostar det att ansöka om lärarlegitimation?

Skolverket tar ut en avgift när du ansöker om en lärar- eller förskollärarlegitimation. Det kostar 1 500 kronor att ansöka om en lärar- eller förskollärarlegitimation. Du som har en examen som är utfärdad före den behöver dock inte betala någon ansökningsavgift.

Hur snabbt får man sin legitimation?

Efter att din ansökan har blivit godkänd tar det cirka sex arbetsdagar för passet eller det nationella id-kortet att levereras till vald passexpedition.

Hur lång tid tar det att få sin legitimation sjuksköterska?

Enligt yrkeskvalifikationsdirektivet ska ett beslut som avser ansökan om legitimation under alla omständigheter fattas inom tre till fyra månader från att ansökan är komplett.

Hur kan man få lärarlegitimation?

Du måste ha en lärarexamen, förskollärarexamen eller fritidspedagogexamen för att legitimation. Om du inte har en examen kan du vidareutbilda dig. Vilken utbildning som passar bäst beror på dina tidigare erfarenheter och studier. Det finns olika vägar till examen.

Vad krävs för en lärarexamen?

För att bli behörig att undervisa behöver du något av följande:

  • en ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i årskurs 7–9.
  • en ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i gymnasieskolan.
  • en äldre examen för arbete i minst en av årskurserna 7–9 i grundskolan.
  • en äldre examen för arbete i gymnasieskolan.

Kan man se om en lärare är behörig?

Alla lärare och förskollärare som har fått legitimation finns med i ett register över lärare och förskollärare. Vem som helst har rätt att begära utdrag ur registret, till exempel för att få veta om en viss person har legitimation.

Var kan jag hitta min lärarlegitimation?

SVAR: Ja, registret över alla lärare med legitimation kommer att finnas på Skolverket. Det är en myndighet som omfattas av offentlighetsprincipen och därför kan vem som helst begära ut uppgifter.