:

Vad innebär enklare förtäring?

Innehållsförteckning:

  1. Vad innebär enklare förtäring?
  2. Hur bokföra middag?
  3. Hur bokförs inköp av inventarier?
  4. Vilket konto bokförs utbildning?
  5. Är mat avdragsgillt?
  6. Vad menas med förtäring?
  7. Hur fungerar representation?

Vad innebär enklare förtäring?

Med förfriskningar och enklare förtäring menas förtäring som inte kan anses som måltid och som är av mindre värde – samma typ av förtäring som kan räknas som personalvårdsförmån (personalfika). Skatteverket har i ett ställningstagande i detalj nu klargjort vad som omfattas.

Hur bokföra middag?

lunch eller middag) är inte längre avdragsgill. Momsen får du däremot fortfarande bokföra på representationsmåltider på upp till 300 kr per person, oavsett vilket dryck som ingår. Skulle kostnaden överstiga 300 kr, kan du inte lyfta momsen på det belopp som är över 300 kr.

Hur bokförs inköp av inventarier?

Inköp och försäljningar av inventarier och verktyg bokförs i kontogrupp 12. En vinst vid försäljning av inventarier och verktyg bokförs i kontogrupp 39 och en förlust vid försäljning av inventarier och verktyg bokförs i kontogrupp 79.

Vilket konto bokförs utbildning?

En kostnad för en skattepliktig förmån av utbildning redovisas tillsammans med den ingående momsen i kontogrupp 76 för anställda och i kontogrupp 69 för egenföretagare. För anställda sker förmånsbeskattningen i lönekörningen och redovisas som en kostnad (debetering) och en negativ kostnad (kreditering) i kontogrupp 73.

Är mat avdragsgillt?

Så här mycket moms får du göra avdrag för Om kostnaden för mat och dryck eller enbart dryck är högst 300 kronor exklusive moms per person och tillfälle, får du göra avdrag för hela momsen.

Vad menas med förtäring?

Vad betyder förtära? äta eller dricka; (varningstext) farligt att förtära!

Hur fungerar representation?

Kostnader för mat och dryck som går under representation får du göra avdrag för moms, på ett underlag som får högst vara 300 kr exklusive moms per person och tillfälle. Sen 2017 beräknas utgifter för förtäring ej som avdragsgilla vid inkomstbeskattningen.