:

Vad innehåller lätt och lagom?

Innehållsförteckning:

  1. Vad innehåller lätt och lagom?
  2. När kom lätt och lagom?
  3. Vilket år kom Bregott?
  4. Vem skapade Bregott?
  5. Är lätta farligt?
  6. Är Bregott svenskt?
  7. Vad är skillnaden på Bregott?

Vad innehåller lätt och lagom?

Vatten, rapsolja (23%), vegetabiliskt fett (sheaolja, kokosolja), kärnmjölk (6%), modifierad stärkelse, smörolja, mjölksyrakultur, salt, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av veg. fett), konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsreglerande medel (mjölksyra, natriumcitrat, citronsyra), arom, vitamin A och D.

När kom lätt och lagom?

Det var smör på smörgåsen som gällde förr. I mitten av 1800-talet kom så margarinet. Men 1969 skedde en revolution för smörgåsätarna när det bredbara matfettet Bregott kom, och några år senare även Lätt & Lagom.

Vilket år kom Bregott?

Redan 1969 introducerades Bregott på de svenska matborden. Under 60-talet blev kylskåpet allt vanligare och smöret lades av praktiska skäl in i kylskåpen. Men smöret blev då för hårt att bre på brödet.

Vem skapade Bregott?

Bregott lanserades 1969 och var kulmen på en omfattande produktutveckling på matfettsområdet i Sverige under senare halvan av 1960-talet. Det mjuka margarinet Flora lanserades 1966 av Margarinbolaget.

Är lätta farligt?

Bordsmargarinet Lätta har utsetts till Årets matbluff av konsumentföreningen Äkta vara. Motiveringen är att produkten skyltar med rapsolja på förpackningen – men margarinet består till större del av den omdebatterade palmoljan.

Är Bregott svenskt?

Ja, Bregott® produceras bara av svensk grädde och rapsolja.

Vad är skillnaden på Bregott?

Bregott® Mellan är en lite mjukare, lite mer bredbar matfettsblandning. Ett smakrikt alternativ med god smak, men med lägre fetthalt. Grädden finns med för den goda smakens skull och rapsoljan gör det lättare att bre på brödet. Bregott® Mellan gör sig allra bäst på smörgåsen, men passar också att steka i och baka med.