:

Hur mycket får man bostadstillägg?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket får man bostadstillägg?
 2. Hur mycket får man i A kassa Byggnads?
 3. Hur mycket får man i Etableringsersättning?
 4. När Kan du få aktivitetsstöd?
 5. Vad är Aktivitetsstöd och är skattepliktig?
 6. Hur mycket aktivitetsstöd får du i a-kassan?
 7. Hur många kronor får du i aktivitetsstöd?

Hur mycket får man bostadstillägg?

Du kan som mest 5 220 kronor per månad, vilket är 96 procent av bostadskostnaden upp till 5 000 kronor och 70 procent av bostadskostnaden mellan 5 0 kronor. Ersättning betalas inte ut för den del av din boendekostnad som överstiger 5 600 kronor.

Hur mycket får man i A kassa Byggnads?

Får du ersättning som baseras på din lön kan du som mest 1 200 kronor om dagen, fem dagar i veckan, de 100 första ersättningsdagarna. Därefter kan du som mest 1 000 kronor om dagen. För att den högsta ersättningen behöver du i genomsnitt ha tjänat 33 000 kronor eller mer före arbetslösheten.

Hur mycket får man i Etableringsersättning?

Etableringsersättningen betalas ut av Försäkringskassan. Etableringsersättningen varierar beroende på i vilken utsträckning den nyanlända deltar i etableringsplanen. Vid deltagande på heltid ligger ersättningen på 308 kr per dag, fem dagar i veckan.

När Kan du få aktivitetsstöd?

 • Om du har fyllt 25 år eller om du uppfyller vill- koren för att få a-kassa, kan du få aktivitetsstöd om du deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program. Du får aktivitetsstöd högst fem dagar i veckan. Du betalar skatt på aktivitetsstödet och det är pensionsgrundande men inte semester- eller sjuk- penninggrundande.

Vad är Aktivitetsstöd och är skattepliktig?

 • Ersättningen som du får kallas aktivitetsstöd och är skattepliktig. Det betyder att Försäkringskassan drar av skatt innan utbetalning. Minimera . Om du är mellan 18 och 24 år och uppfyller villkoren för a-kassa . Om du uppfyller villkoren för a-kassa är din ersättning per dag.

Hur mycket aktivitetsstöd får du i a-kassan?

 • Om du uppfyller villkoren för a-kassa beräknas ditt aktivitetsstöd utifrån vad du skulle ha fått i a-kassa. Du kan få högst 680 kronor och lägst 320 kronor per dag i aktivitetsstöd om du deltar i ett program på heltid. Dagarna med aktivitetsstöd räknas av från de dagar du skulle ha fått ersättning från a-kassan.

Hur många kronor får du i aktivitetsstöd?

 • Du kan få högst 680 kronor och lägst 320 kronor per dag i aktivitetsstöd om du deltar i ett program på heltid. Dagarna med aktivitetsstöd räknas av från de dagar du skulle ha fått ersättning från a-kassan. Aktivitetsstöd minskas med tiden Ditt aktivitetstöd minskas ju fler dagar du får ersättning.