:

Hur bokar man tid hos kurator?

Innehållsförteckning:

 1. Hur bokar man tid hos kurator?
 2. Hur bokar man tid för klamydiatest?
 3. Vad händer om man missar en tid på UMO?
 4. Hur länge kan man gå till ungdomsmottagningen?
 5. Måste man beställa tid hos distriktssköterska?
 6. Hur bokar man tid för preventivmedel?
 7. Hur skickar man in ett klamydiatest?
 8. Vad gör en ungdomsmottagning?
 9. Måste man gå till ungdomsmottagningen i sin kommun?

Hur bokar man tid hos kurator?

Vill du boka tid för rådgivande samtal hos kurator/psykoterapeut gällande sexuella frågor och problem, ring 08-692 07 70.

Hur bokar man tid för klamydiatest?

Du kan boka tid på en mottagning för att ta ett klamydiatest. En del mottagningar har drop in-tider som du inte behöver boka. Du kan testa dig på en vårdcentral, eller en hud- och könsmottagning, en så kallad venereologmottagning.

Vad händer om man missar en tid på UMO?

Det kostar inget att besöka ungdomsmottagningen om du är under 18 år. På de flesta mottagningar kostar det inget om du är över 18 heller. På några ställen kostar det samma som på en vårdcentral. Ibland kan du få betala en avgift om du inte kommer till ett bokat besök.

Hur länge kan man gå till ungdomsmottagningen?

Till ungdomsmottagningen kan du som fyllt 13 år fram tills du fyller 24 år vända dig med frågor om livet, relationer, sexualitet, om dig själv och din kropp. Kontaktuppgifter till samtliga ungdomsmottagningar i Halland – 1177.

Måste man beställa tid hos distriktssköterska?

På de flesta av Närhälsans mottagningar kan du boka vissa tider direkt via webben. Vad du kan boka tid till är olika beroende på vilken mottagning du vill besöka. Det kan till exempel handla om besök till läkare, provtagning, distriktssköterska men även arbetsterapeut eller fysioterapeut / sjukgymnast.

Hur bokar man tid för preventivmedel?

Boka en tid på en ungdomsmottagning eller en barnmorskemottagning om du vill börja med p-piller. Oftast är det en barnmorska du träffar, men det kan även vara en läkare. Vid besöket kommer du bland annat att få svara på frågor om din hälsa, din mens och om det finns någon i din familj som har haft en blodpropp.

Hur skickar man in ett klamydiatest?

Klamydiatest via nätet

 1. Logga in i 1177.se. För att logga in i e-tjänsterna behöver du en e-legitimation installerad på din mobil, surfplatta eller dator. ...
 2. Beställ test. Logga in och välj "Beställ klamydia/gonorré hemtest". ...
 3. Gör testet. ...
 4. Skicka in. ...
 5. Få provsvar.

Vad gör en ungdomsmottagning?

Till en ungdomsmottagning kan du vända dig från att du är 12-13 år tills du fyller 25 år. ... På vissa ungdomsmottagningar finns även undersköterska och psykolog. Du kan också få hjälp att träffa läkare. På ungdomsmottagningen kan du få hjälp med dina frågor om kroppen, sex, relationer och hur du mår.

Måste man gå till ungdomsmottagningen i sin kommun?

Du får till vilken ungdomsmottagning du vill i hela landet, oavsett var du är folkbokförd. Läs mer på UMO.se om ungdomsmottagningar.