:

Vad gör en Doftkonnässör?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en Doftkonnässör?
  2. Hur ska man lägga parfym?
  3. Vad gör man parfym av?
  4. Vad innehåller parfymer?
  5. Hur hittar jag en parfym som passar mig?
  6. Varför alkohol i parfym?
  7. Kan parfym avdunsta?
  8. Är det farligt att äta parfym?

Vad gör en Doftkonnässör?

Parfymens användningstillfälle I konsultationens första del ställer vi frågor om hur kunden vill framstå och vad doften ska användas till - är den tänkt som en dag- eller kvällsdoft? Beroende på vad kunden svarar väljer jag sedan ut de noter som jag tycker motsvarar önskemålen.

Hur ska man lägga parfym?

Parfymen skall alltid appliceras på huden, inte på kläderna. På huden kommer alla tonerna fram och den håller mycket längre. Spraya på (eller badda om du har riktig parfym) dina handleder och din hals för bästa effekt.

Vad gör man parfym av?

Så hur tillverkas parfymer och vad är de egentligen gjorda av? En parfym är en sammansättning av flera råvaror (mestadels växt- eller djurbaserade, men även syntetiska), destillerat vatten och ren alkohol. Eftersom alkoholen är luktlös, får parfymen sin doft från de eteriska oljor och doftämnen som tillsätts.

Vad innehåller parfymer?

Parfymer är vanligen vätskor, men kan också återfinnas som salvor eller krämer. Doften i parfym kommer från olika eteriska oljor och aromämnen. Ibland ingår också fixativer som gör att parfymen inte avdunstar för fort, och något lösningsmedel, till exempel alkohol eller vatten.

Hur hittar jag en parfym som passar mig?

Vilken parfym som är bäst för dig är något du helt enkelt måste ta reda på själv. Som med allt annat kan dina doftpreferenser komma att förändras efterhand. Ett av de bästa sätten att hitta en parfym som passar dig är att ta lite tid att analysera vilka ingredienser du gillar och hur de får dig att känna.

Varför alkohol i parfym?

Etanolen används vid tillverkningen av parfymen och 67-64-1;acetonen används som lösningsmedel för att göra en hartshinna att stryka över parfymen på papperet. Etanolen och acetonen brandfarliga och giftiga.

Kan parfym avdunsta?

När du testar en ny parfym ska du vänta 30 sekunder innan du luktar på den- då har nämligen dess alkoholhalt (om den har någon) haft tid att avdunsta en aning. Bara för att du inte har velat ha en viss ingrediens eller not i en doft betyder inte att du kommer att hata det i alla parfymer.

Är det farligt att äta parfym?

Vanliga parfymer innehåller stora mängder farliga kemikalier, som exempelvis ftalater och syntetisk mysk, enligt en undersökning gjord av ett holländskt laboratorium på uppdrag av Greenpeace. Ämnena misstänks ha hormonstörande effekter, ge en nedsättande lungfunktion och skada DNA i sädesvätska.