:

Hur blir julvädret?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir julvädret?
  2. Vad ska det vara för väder på julafton?
  3. Får vi snö på julafton?
  4. När var det snö på julafton senast Stockholm?
  5. När snöade det senast på julafton?
  6. Vilka år har det varit snö på julafton?
  7. Hur ofta snö på julafton?

Hur blir julvädret?

Meteorologen om snön: ”Tajmingen är svår att avgöra” Det kan bli en grön jul i år igen. För i veckan kommer temperaturen att stiga uppemot 7–8 grader i Götaland och östra Svealand och i norr 3–4 plusgrader. I stora delar av norra Sverige kommer det dessutom att regna på fredag.

Vad ska det vara för väder på julafton?

Det väntas bli omkring 4–8 plusgrader i Götaland och södra Svealand under onsdagen och torsdagen. ... Allt som ligger i Götaland kommer att smälta bort under dagen, och sannolikt även en stor del av snön i mellersta Svealand, säger hon. Även i stora delar av Norrland kan plusgraderna nagga på snötäcket.

Får vi snö på julafton?

Kommer nederbörd kommer snö – Efter kommande helg faller temperaturerna successivt, på julafton kan det bli ner mot tio minusgrader nattetid. Om det kommer nederbörd så kommer den komma som snö.

När var det snö på julafton senast Stockholm?

Senaste gången som julafton bjöd på snö i hela Sverige, från norr till söder, var 2012.

När snöade det senast på julafton?

Senast vi hade en vit jul i hela Sverige var 2010. Då låg det över en decimeter snö till och med i Skåne, som annars bara får fira en vit jul var tionde år, enligt statistik från SMHI.

Vilka år har det varit snö på julafton?

Julen 1981 var den i särklass vitaste av seklets jular, följd av jularna 1915, 1919, 19. Riktigt snöfattigt var det däremot 1924, 19. Kartan, sammanställd efter statistik från våra många observationsstationer, visar hur stor chansen är för en vit jul (minst 1 cm snö) i olika delar av landet.

Hur ofta snö på julafton?

Antalet dagar med snötäcke varierar stort från år till år, men trenden är klart sjunkande för hela landet sedan början av nittiotalet, men allra mest i söder. Rekordfå snödagar var det vintern 2019/20, med 40 dagar i genomsnitt i Svealand och fem i Götaland.