:

När höjdes skatten på husbil?

Innehållsförteckning:

  1. När höjdes skatten på husbil?
  2. Hur ställer jag av husbilen?
  3. Vad kostar en ny husbil i skatt?
  4. Vad gäller för på och avställning av husbil?
  5. Hur länge måste husbilen vara avställd?
  6. Vad blir skatten på bilen efter 3 år?
  7. Vad blir nya bilskatten 2021?

När höjdes skatten på husbil?

Den höjda skatten innebär en förhöjd fordonsskatt för husbilar inköpta i Sverige under de tre första åren. För två år sedan betalade en husbilsägare cirka 5000 kronor per år i skatt. Den höjdes skatten till cirka 14000 kronor per år och nu ska den dubblas.

Hur ställer jag av husbilen?

Du kan ställa av ditt fordon på tre olika sätt:

  1. via e-tjänsten Ställ av / ställ på fordon. Ställ av / ställ på ditt fordon.
  2. via vår app Mina fordon.
  3. skriftligen på ditt registreringsbevis.

Vad kostar en ny husbil i skatt?

Med start den 1:a september 2019 ska husbilar testas enligt den nya mätmetoden WLTP. Den nya skatten kan då landa på 28 000 kronor. Genom att besöka Transportstyrelsens hemsida kan du räkna ut skatten på din husbil.

Vad gäller för på och avställning av husbil?

Enligt nuvarande regler gäller dock en karenstid på 15 dagar vid avställning av fordon. Karenstiden innebär att om fordonet ställs på igen inom den angivna 15-dagarsperioden ska fordonsskatt betalas från avställningsdagen i stället för från dagen för påställningen.

Hur länge måste husbilen vara avställd?

Ändringen innebär att husbilen endast behöver vara avställd i 4 dygn i stället för 15 dygn för att skatt inte ska behöva betalas för avställningsperioden. Här är ett par exempel på hur det blir för en husbil med malusskatt om minst 4 800 kronor: Husbilen ställs av 3 mars och ställs på från och med 6 mars.

Vad blir skatten på bilen efter 3 år?

Efter tre år är skatten 2274 kr per år. Från 1 januari 2021 ska en ny översyn av bonus-malus-skatten göras och då kommer beskattningen återigen att förändras. Samma bilmodell med samma utsläpp kommer alltså ha fyra olika fordonsskatter på 2,5 år beroende på när den är köpt.

Vad blir nya bilskatten 2021?

Grundbeloppet är 360 kronor per år och ska betalas för alla fordon som omfattas av malus. Mellan den och den 31 mars 2021: 82 kronor per gram om fordonet släpper ut över 95 och upp till och med 140 gram koldioxid per kilometer. 107 kronor per gram om fordonet släpper ut över 140 gram per kilometer.