:

Hur behandlar man sibirisk lärk?

Innehållsförteckning:

  1. Hur behandlar man sibirisk lärk?
  2. Hur bra är sibirisk lärk?
  3. Vad kostar sibirisk lärk?
  4. Vilken olja till sibirisk lärk?
  5. Hur tvättar man Lärk?
  6. När ska man plantera lärkträd?
  7. Vad kostar trallvirke?
  8. Hur länge håller Lärktrall?

Hur behandlar man sibirisk lärk?

Sibirisk lärk har en naturligt fet yta som kräver speciell olja eller lasyr med förmåga att tränga in i träet. Olja två gånger vid monteringen och upprepa med två-tre års mellanrum eller vid behov. Det finns andra behandlingar som också är lämpliga. Olja ändträ!

Hur bra är sibirisk lärk?

Fördelar med Sibirisk lärk Det är nämligen ett virke som har en naturlig motståndskraft mot röta och fukt. ... Det finns även idag forskning som tyder på att Sibirisk lärk är av mycket hög kvalitet. Det som kännetecknar den höga kvaliteten är den naturliga impregneringen som karakteriserar virket och trädet i sig.

Vad kostar sibirisk lärk?

Svar Det finns ingen utvecklad marknad för lärk eftersom det inte köpas när som helst annat än i Sibirien. Räkna med att rundvirke i Sverige kostar kr/m3f. Sågad vara varierar mellan 20 kr/m3 beroende på kvalitet och vad man sågat och hyvlat.

Vilken olja till sibirisk lärk?

Sibirisk lärk har en hög densitet och innehåller naturlig olja och har ett skydd mot röta. Du kan lämna sibirisk lärk obehandlat men för att förlänga träets livstid kan du olja in med träskyddslasyr ungefär vartannat år. Träskyddslasyr Lärk från Osmo är en effektiv behandling för sibirisk lärk.

Hur tvättar man Lärk?

Regelbundet underhåll i form av sedvanlig renhållning (vatten, såpa, skurborste) krävs, högtryckstvätt får dock aldrig användas. Tvätta heller aldrig trallen med roterande borste då resningar i träet kan uppstå.

När ska man plantera lärkträd?

Sibirisk lärk bör planteras på våren. Planteringen bör vara avslutad relativt tidigt på säsongen. Samma plantantal per hektar som för gran rekommenderas. Markberedning är alltid att föredra.

Vad kostar trallvirke?

Materialkostnader för altan eller trädäck

  • Tryckimpregnerad trall, 3600 mm – cirka 9000 kronor.
  • Sibirisk lärk, 3000 mm – cirka 16 000 kronor.

Hur länge håller Lärktrall?

När den sibiriska lärken avverkas, är träden mellan 1 år gamla. De färdiga och förarbetade kvaliteterna består i princip av 100 % kärnträ, som ytterligare stärker hållbarheten. Sibirisk lärk håller år efter år – med rätt behandling.