:

Vilken utbildning krävs för att bli veterinärassistent?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken utbildning krävs för att bli veterinärassistent?
  2. Hur blir man veterinär efter gymnasiet?
  3. Hur lång tid tar det att utbilda sig till veterinär?
  4. Hur är det att läsa till veterinär?
  5. Hur många poäng krävs för veterinär?

Vilken utbildning krävs för att bli veterinärassistent?

Veterinärassistent arbetar med liknande arbetsuppgifter som en legitimerad djursjukskötare, som är en treårig universitetsutbildning vid SLU eller en utbildad djurvårdare med fördjupade kunskaper inom djursjukvård och med administrations- och röntgenkompetens.

Hur blir man veterinär efter gymnasiet?

För att bli veterinär efter gymnasiet krävs det att du studerar vidare på högskola/universitet. För att kunna söka in till Veterinärprogrammet på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) måste du ha grundläggande behörighet till högskola/universitet och särskild behörighet.

Hur lång tid tar det att utbilda sig till veterinär?

Inom läkemedelsindustrin är veterinärerna sysselsatta med forskning och utvecklingsarbete. Veterinärutbildningen omfattar 5,5 år och den sista terminen innehåller examensarbete och fördjupning. Efter avslutad utbildning ansöker du om veterinärlegitimation som utfärdas av Jordbruksverket.

Hur är det att läsa till veterinär?

Att studera till Veterinär Studiegången är bunden under fem år. Den sista terminen innehåller examensarbete och selektiv fördjupning. Vid antagningen till veterinärprogrammet det som regel höga poäng För att vara behörig krävs förutom kärnämnena godkänt i matematik D, kemi B, fysik B och biologi B.

Hur många poäng krävs för veterinär?

Det är också viktigt att man har tillräckligt hög meritpoäng för att komma in på veterinärprogrammet. Det brukar ligga väldigt högt, över 20 poäng, vilket betyder A i alla ämnen. Här kan du läsa mer om veterinäryrket: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/veterinar-11200.