:

Hur mycket tjänar man på att läsa in ljudböcker?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket tjänar man på att läsa in ljudböcker?
 2. Hur lång tid tar det att spela in en ljudbok?
 3. Vem läser in ljudböcker?
 4. Hur gör man en egen ljudbok?
 5. Vad är det för skillnad på talböcker och ljudböcker?
 6. Hur mycket tjänar röstskådespelare?
 7. Hur lång tid tar en ljudbok?
 8. Hur läser man in en ljudbok?
 9. Vem läser in flest ljudböcker?

Hur mycket tjänar man på att läsa in ljudböcker?

Det bekräftas av andra förlag som talar om att ersättningen till inläsaren för en ljudbok kan variera mellan 15 000 och 75 000 kronor, beroende på bokens längd och hur känd skådespelaren är. Det finns flera inläsare som gjort karriär från talboksinläsare vidare till ljudboksinläsare.

Hur lång tid tar det att spela in en ljudbok?

På två veckor. Men i normala fall tar det tre–fyra veckor, säger Anders Brisling. En ljudbok spelas in i ett grundformat som sedan kan läggas ut på det sätt som förlaget vill. Som cd eller som mp3-fil.

Vem läser in ljudböcker?

Nedan har ni min, efter varje namn står medelbetyget och antalet böcker jag lyssnat på men uppläsaren inom parantes.

 • Jonas Malmsjö 4,43(21)
 • Thomas Hanzon 4,33(6)
 • Peter Andersson 4,15(20)
 • Peder Falk 4,11(9)
 • Stefan Sauk 4,09(45)
 • Björn Bengtsson 4,00(7)
 • Björn Granath 4,00(6)
 • Jacob Nordenson 4,00(3)

Hur gör man en egen ljudbok?

I beskrivningen av ljudboken ska du förklara för lyssnaren vad boken handlar om och om det är en faktabok ska du förklara hur boken är upplagd rent strukturmässigt. Syftet med beskrivningen är att den potentiella lyssnaren ska finna innehållet intressant samtidigt som förväntningarna på ljudbokens innehåll skapas.

Vad är det för skillnad på talböcker och ljudböcker?

Skillnaden mellan en ljudbok och en talbok är både teknisk och juridisk. En talbok är avsedd för personer med permanent eller tillfällig funktionsnedsättning som gör att man inte kan ta del av en tryckt bok. ... Ljudböcker är kommersiella och får lånas och läsas av alla.

Hur mycket tjänar röstskådespelare?

31 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur lång tid tar en ljudbok?

Även detta kommer ju naturligtvis att variera beroende på uppläsaren och ljudteknikern, men generell sett kan man säga att fem timmar är standard. Detta betyder ju då att en ljudbok som är 10 timmar lång tog omkring 50 timmar att färdigställa.

Hur läser man in en ljudbok?

Att spela in en ljudbok kan ta längre tid än du tror. En timme i en inspelningsstudio genererar ofta minst två timmars efterarbete. Minst en studio krävs för att spela in en ljudbok. Varje skådespelare har en egen mikrofon och typiska inställningar som ska maximera ljudbilden efter olika röster.

Vem läser in flest ljudböcker?

Trots att en månad återstår har Storytel summerat årets mest lyssnade böcker, författare och inläsare. Listorna i denna artikel avser alltså perioden fram till 22 november. Gunilla Leining är årets mest lyssnade inläsare hos Storytel, tätt följd av Katarina Ewerlöf och Stefan Sauk.