:

Hur mäter man slalomskidor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mäter man slalomskidor?
  2. Hur mäter man Skidlängd?
  3. Hur långa ska slalomskidor vara för vuxna?
  4. Hur lång Alpinskida?
  5. Hur långa ska dina skidor vara?
  6. Hur välja Skateskidor?
  7. Vilken längd på skidorna ska jag ha?

Hur mäter man slalomskidor?

Rätt längd på slalomskidor - den kompletta guiden

  1. Nybörjare - En tumregel för nybörjare brukar vara att välja en skida som går från golvet till någonstans mellan bröstkorgen och hakan. ...
  2. Erfaren - Skidåkare som är vana att stå i backen kan välja en skida som går från golvet upp till nästippen.

Hur mäter man Skidlängd?

till 20 centimeter på din kroppslängd för att få fram vilken skidlängd du ska ha. Exempel: 178 cm + cm lång skida. inte får vara kortare än 10 cm än din egen längd.

Hur långa ska slalomskidor vara för vuxna?

Skidor till vuxen, längd För ett par carvingskidor eller pistskidor är rekommendationen att de är mellan 0-10 cm kortare än skidåkaren. För åkning offpist eller allmountain rekommenderas skidorna vara ungefär som din egen längd.

Hur lång Alpinskida?

Hitta din skidlängd

Längd på skidor155–160 cm165–170 cm
Vikt (man)65 kg80 kg

Hur långa ska dina skidor vara?

Hur långa skidorna ska vara beror på flera faktorer. Generellt sett kan man säga att ju mer avancerad en åkare är, desto längre skida klarar personen av att hantera. En All mountainskida bör vara omkring din egen kroppslängd eller +-10cm beroende på åkstil och åknivå.

Hur välja Skateskidor?

Skateskidor ska generellt vara 10 till 15 centimeter kortare än klassiska skidor. En vanlig missuppfattning är att det bara är kroppslängden som ska avgöra valet av skidlängd (som för utförsåkning). Faktum är att det främst är åkarens vikt som avgör längden på skidorna; både för klassiskt- och skate.

Vilken längd på skidorna ska jag ha?

Pistskidor: Välj en längd som är mellan 10 cm kortare än din egen kroppslängd upp till din egen kroppslängd. En kortare skida svänger kvickare än en lång skida. ... En lång skida ger bättre bärighet, och det vill du ha i lössnö. Om skidan har rocker är det inga problem att åka på en lång skida.