:

Hur kan jag vara tomte?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan jag vara tomte?
  2. Hur man spelar tomten?
  3. Hur blir man auktoriserad tomte?
  4. Vad ska man säga när man är tomte?
  5. Kan tomten vara?
  6. Vad säger tomten när han kommer?
  7. Varför finns tomten?

Hur kan jag vara tomte?

I Sveriges tomtegilles stadgar finns en paragraf om rekommenderad klädsel för de certifierade proffstomtarna som du kan få inspiration av:

  1. Röd luva med vit eller grå tofs.
  2. Eget skägg eller konstskägg. ...
  3. Röd eller grå tomterock, kantad med päls alternativt konstfiber.
  4. Röda, grå eller gröna byxor eller s.k. knickers.

Hur man spelar tomten?

Att spela tomterollen på julafton är inte alltid så lätt. Dramapedagogen Patrik Gullbing berättar att det viktigaste är att gå in i rollen och inte släppa den förrän du lämnat rummet. – Hitta en rolig dialekt, mörka ner stämman och känn in stämningen, tipsar Patrik.

Hur blir man auktoriserad tomte?

- Då ska man helst ha riktigt skägg, vara snäll och genuin, och kunna säga ho ho ho på ett fint sätt, säger Peter Christiansen. Som tomte är det viktigt att vara snäll året om, vilket Peter tycker att han är. - Jag värnar om andra människor och framförallt om barn. Man ser till att de har det bra.

Vad ska man säga när man är tomte?

I juletid dyker det upp många tomtar och visst skrattar de allt oftare rätt amerikanskt? Ho Ho Ho, säger var och varannan tomte nuförtiden.

Kan tomten vara?

En person med helskägg kan också skämtsamt kallas tomte. Ordet tomte kan ibland även användas nedsättande om någon person med avvikande beteende. Uttrycket ha tomtar på loftet betyder att inte vara riktigt klok.

Vad säger tomten när han kommer?

I juletid dyker det upp många tomtar och visst skrattar de allt oftare rätt amerikanskt? Ho Ho Ho, säger var och varannan tomte nuförtiden.

Varför finns tomten?

Enligt folkmytologin härstammar tomten från byn Myra som ligger i dagens Turkiet. Den turkiske tomten hette Nikolaus och runt år 270 efter Kristus så blev han biskop i det östromerska riket. Han gjorde sig känd för sin givmildhet. Till exempel la han mynt i de fattigas skor på natten.