:

Vad är en Specialistundersköterska?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en Specialistundersköterska?
  2. Vilka specialistutbildningar finns för undersköterskor?
  3. Hur blir man barn undersköterska?
  4. Hur mycket tjänar en Specialistundersköterska?
  5. Vad gör en undersköterska?
  6. Kan man vidareutbilda sig som undersköterska?
  7. Vad gör special undersköterska?
  8. Vad gör en undersköterska på barnavdelning?

Vad är en Specialistundersköterska?

Som specialistundersköterska inom demens kommer du ha kunskap om det normala åldrandet och demenssjukdomarna, kunna planera och utföra vården kring... Som specialistundersköterska med neuropsykiatrikompetens har du spetskompetens inom vård och omsorg med tyngdpunkt på alla neuropsykiatriska diagnoser.

Vilka specialistutbildningar finns för undersköterskor?

Idag anordnas det en rad specialistutbildningar för undersköterskor. Det finns sådana för bl a äldrevård/demensvård, akutsjukvård, intensivvård, psykiatrisk vård och palliativ vård.

Hur blir man barn undersköterska?

Barnspecialistundersköterska är för dig som är undersköterska och som vill arbeta inom barnsjukvården eller med barn med funktionsnedsättning.

  1. Omfattning 200 YH-poäng (ca 1 år)
  2. Examen Yrkeshögskoleexamen.
  3. CSN-berättigad Ja.
  4. Undervisningsspråk Svenska och engelska.
  5. Studietakt 100%
  6. Kvalifikationsnivå (SeQF) 5.

Hur mycket tjänar en Specialistundersköterska?

Lönestatistik med bruttolöner per månad för en specialistundersköterska inom hälso- och sjukvård....Dela.

LönAndel
24-25.999 kr15,79 %
26-27.999 kr28,07 %
28-29.999 kr12,28 %
30-32.999 kr12,28 %

Vad gör en undersköterska?

Vad gör en undersköterska? Varje dag får undersköterskor livet att fungera för människor som behöver hjälp; människor som av olika anledningar behöver vård, uppmuntran och stöd. Undersköterskor får anhöriga att förstå, vårdtagare att känna sig trygga och vardagen att gå ihop.

Kan man vidareutbilda sig som undersköterska?

Som undersköterska kan du välja att specialisera dig exempelvis inom barn och ungdomars hälsa, psykisk ohälsa eller akutsjukvård. För undersköterskor som vill ta ett större ansvar på arbetsplatsen kan en ledarskapsutbildning ge de rätta verktygen och kunskaperna för att coacha de egna medarbetarna.

Vad gör special undersköterska?

Som specialistundersköterska kan du arbeta med omvårdnad, läkemedelshantering, dokumentation och rapportering. Tjänster som specialistundersköterska kan både vara förlagda på kontorstid, men också på obekväma arbetstider som kväll/natt/helger samt storhelger.

Vad gör en undersköterska på barnavdelning?

Sitta i triagen tillsammans med en sjuksköterska och göra en första bedömning av barnet. Vara med på larm i akutrummet. Här är undersköterskans roll att ”koppla upp” patienten, dvs. ... Oftast tar man blodprover kapillärt på barn (i fingertoppen eller på hälen), och fångar blodtropparna i pyttesmå provtagningsrör.