:

Hur ska man träna som hockeyspelare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska man träna som hockeyspelare?
  2. Hur man blir en bättre hockeyspelare?
  3. Vad är bra med snabbhet?
  4. Hur ofta tränar hockeyspelare?
  5. Vilka muskler används i ishockey?
  6. Hur blir man snabb på skridskor?
  7. Vad är bra med hockey?

Hur ska man träna som hockeyspelare?

Ett riktigt bra övningsmoment för dig som tränar hockey är att knuffa en viktvagn framåt. Snabba och explosiva starter är viktigt inom hockey, så börja med att lägga en lagom vikt på vagnen och luta dig framåt. Se till att springa framåt på tå, då får du mer vadmusklerna också.

Hur man blir en bättre hockeyspelare?

Ingenting kommer av sig själv utan man är tvungen att träna för att bli bättre. Att träna sin kondition och bygga upp muskler som gör att man orkar stå emot det fysiska spel som det är i hockey samtidigt som man ska vara teknisk med puck och klubba är en konst och det gäller att man tränar detta.

Vad är bra med snabbhet?

Erfarenhet och vetenskapliga studier visar en stark korrelation mellan styrka och snabbhet, speciellt accelerationsförmåga. Man blir bra på det man tränar, ju snabbare och explosivare övningarna utförs desto bättre.

Hur ofta tränar hockeyspelare?

Man tränar i regel nästan varje dag under hela säsongen, men nu är merparten av träningspassen av lugnare karaktär eftersom en nedtränad spelare kommer inte att prestera sitt max i matchsituation.

Vilka muskler används i ishockey?

Övningen aktiverar kraftigt lårets muskler, fram och baksidor samt höftböjare/ljumskar.

Hur blir man snabb på skridskor?

Vi kan alltså få en snabbare spelare genom en träning som trycker på sprint, acceleration, hopp eller explosiv styrka. Hastigheten med vilken benet tar sig genom frånskjutsfasen avgör frekvensen. Varje skridsko måste ”återgå” snabbt och komma tillbaka på isen och börja frånskjutsfasen igen.

Vad är bra med hockey?

Ett spel som ishockey kräver mycket bra reflexer, balans, rörlighetslaterala moment, accelaration, uppbromsningar och power-moment. I detta material får du veta mer om hur man på bästa sätt utövar praktisk styrketräning.