:

Vad är en snabb tid på 5 km?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är en snabb tid på 5 km?
 2. Hur lång tid tar det att springa 5 km?
 3. Kan man springa 5 km varje dag?
 4. Hur lång tid tar det att springa 7 km?
 5. Vad är snabb löpning?
 6. Hur många kalorier bränner man när man springer 5 km?
 7. Hur lär man sig springa 5 km?
 8. Vad ska man äta för att orka springa?

Vad är en snabb tid på 5 km?

5 km på 30 minuter

VeckaDag 1Dag 3
4 x 4:00 Medel, vila 3:00 Lugnt8 x 1:30 hög, vila 1:00 stilla
5:00 nedvarvning5:00 nedvarvning
910:00 uppvärmning + löpskolning10:00 uppvärmning + löpskolning
5 x 4:00 Medel, vila 3:00 Lugnt10 x 1:30 Hög, vila 1:00 stilla

Hur lång tid tar det att springa 5 km?

Shirin Djavidi: Hamnar du på mellan 15 till 17 minuter har du riktigt bra kondition och kommer att springa milen på under 60 minuter. Hamnar du runt 20 minuter är det också helt okej, men för att klara milen på 60 minuter behöver du kunna springa 2,5 km på 15 min och hålla det tempot i en timme.

Kan man springa 5 km varje dag?

Om du är en erfaren löpare – vad väntar du på? Du klarar en utmärkt tid i ett 5-kilometerslopp på ett par träningsveckor med kortare löppass i ett högre tempo. Träningen och tävlingen gör dig starkare och mer uthållig, vilket du tjänar på när du ska tävla i de längre distanserna.

Hur lång tid tar det att springa 7 km?

Beräkna din sluttid. Multiplicera ditt löptempo med distansen du sprang. Låt oss säga att du vet att du kan springa bekvämt vid 7 minuter per kilometer och du vill veta hur lång tid 10 km skulle ta i det tempot. Ange 7 minuter per kilometer vid Tempo och ange 10 kilometer vid Distans.

Vad är snabb löpning?

För den som är helt otränad kan det vara riktigt tufft och ge bra träning att ta sig fram i en hastighet av tio minuter per kilometer, medan en vältränad elitlöpare måste ner mot fyra minuter per kilometer för att överhuvudtaget känna sig ansträngd.

Hur många kalorier bränner man när man springer 5 km?

Det gäller oavsett löphastighet (med undantag av sprint) eller promenad-tempo. En person på 65 kg kommer därför förbränna omkring 325 kcal på 5 km – oavsett om de 5 km består av löpning eller promenader, eller hur snabbt som du springer eller går.

Hur lär man sig springa 5 km?

Löpning för nybörjare - så springer du från 0 till 5 km på 6...

 1. Innan du börjar. Gå på stället i några minuter och lägg ytterligare ett par minuter på stretching (framför allt vad- och lårmusklerna inklusive knäsenorna).
 2. Efter varje pass. ...
 3. Börja springa - från 0 till 5 km på 6 veckor.

Vad ska man äta för att orka springa?

Har du svårt att äta på morgonen kan du testa att dricka din energi, t ex en smoothie gjord på naturell yoghurt, mango, banan och bladspenat. En bra frukost 2-3 timmar innan träning kan vara en tallrik med fil eller yoghurt med flingor eller gröt och till det skivad frukt eller bär.