:

Hur blir man sektionschef?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man sektionschef?
  2. Vad gör en sektionschef?
  3. Vad gör en vårdenhetschef?
  4. Vad tjänar en enhetschef inom sjukvården?
  5. Hur mycket tjänar en sektionschef?
  6. Vad tjänar en vårdcentralschef?
  7. Vad tjänar en enhetschef LSS?

Hur blir man sektionschef?

Lämplig utbildning är en högskoleutbildning på minst 3 år, exempelvis socionomprogrammet, helst med inriktning eller med påbyggnadsutbildning inom verksamhetsutveckling och ledarskap eller en annan högskoleexamen inom hälso- och sjukvården.

Vad gör en sektionschef?

Mer information om yrket som sektionschef: Som sektionschef leder och fördelar du det dagliga arbetet med fokus på personal, arbetsmiljö, budget och verksamhetsmål. Du handleder medarbetarna utifrån våra kvalitetsledningssystem, myndighetsutövning och aktuell lagstiftning.

Vad gör en vårdenhetschef?

Vårdenhetschefen är den som har ansvar för personalens psykosociala arbetsmiljö och ytterst för omvårdnaden av patienterna. Därför behöver chefen kompetens att hantera problem som kan uppstå i arbetsgruppen.

Vad tjänar en enhetschef inom sjukvården?

50 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar en sektionschef?

Dela

MedellönMedianlönMedelålder
40.204 kr39.400 kr40 år

Vad tjänar en vårdcentralschef?

67 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad tjänar en enhetschef LSS?

Enhetschefens roll är att se till att verksamheten bedrivs och innebär personalansvar för en grupp medarbetare. Medianlönen för en enhetschef är 61 400 kr i månaden, enligt Fackförbundet ST:s lönestatistik. En medianlön är den mittersta siffran i lönestatistiken för yrkesgruppen.