:

Vad gör en rekonstruktör?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en rekonstruktör?
  2. Vad innebär rekonstruktion företag?
  3. Vad är offentligt ackord?
  4. Hur länge kan ett företag vara i rekonstruktion?
  5. Vad är syftet med företagsrekonstruktion?

Vad gör en rekonstruktör?

Tingsrätten tar beslut om företagsrekonstruktion och skall utse en rekonstruktör. Rekonstruktörens uppgift är att hjälpa företaget att komma till rätta med dess tillfälliga ekonomiska problem och att lägga fram en plan för hur detta skall gå till.

Vad innebär rekonstruktion företag?

Företagsrekonstruktion är ett alternativ till konkurs för företag som har ekonomiska problem, men möjlighet att på sikt överleva. Företaget skyddas mot konkurs och utmätning för att få möjlighet att ombilda och återuppbygga sin verksamhet. ... Om domstolen beviljar rekonstruktionen utser den en rekonstruktör.

Vad är offentligt ackord?

Ett offentligt ackord omfattar endast oprioriterade fordringar, d.v.s. fordringar som saknar förmånsrätt. En borgenär som har en fordran med förmånsrätt kan avstå från sin förmånsrätt och därmed delta i det offentliga ackordet.

Hur länge kan ett företag vara i rekonstruktion?

En företagsrekonstruktion pågår i tre månader. Därefter kan företaget begära förlängning med tre månader i taget, till högst ett år, om inte ackordsförhandling ska ske.

Vad är syftet med företagsrekonstruktion?

2 § Under en företagsrekonstruktion skall en av rätten utsedd rekonstruktör undersöka om den verksamhet som gäldenären bedriver kan fortsättas helt eller delvis och i så fall hur detta kan ske samt om det finns förutsättningar för gäldenären att träffa en ekonomisk uppgörelse med sina borgenärer (ackord).