:

Hur blir man adjunkt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man adjunkt?
  2. Hur man blir lektor?
  3. Hur blir man professor i pedagogik?
  4. Vad krävs för att arbeta på högskola?
  5. Hur mycket tjänar en adjunkt?

Hur blir man adjunkt?

Vilken utbildning behövs för att jobba som universitetsadjunkt? I normalfallet krävs avlagd magisterexamen inom relevant ämne. Adjunkt som undervisar i en utbildning där beprövad erfarenhet anses väsentlig kan visad yrkesskicklighet vara ett särskilt skäl för att anställa trots avsaknad av magisterexamen.

Hur man blir lektor?

Om du är legitimerad lärare med en licentiat- eller doktorsexamen finns möjligheten att ansöka om att bli lektor och få en löneökning på 10 000 kronor i månaden. Som lektor fortsätter du att undervisa samtidigt som du får andra uppgifter.

Hur blir man professor i pedagogik?

Behörighetskraven vid befordran till professor är desamma som vid utannonserad anställning som professor, det vill säga det krävs såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga skickligheten (HF 4:3).

Vad krävs för att arbeta på högskola?

Somliga sysslar främst med undervisning på de lägre nivåerna medan andra mest arbetar med forskning/forskarutbildning. Behörighetskravet är doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens eller speciell skicklighet i ett annat yrke samt pedagogisk skicklighet.

Hur mycket tjänar en adjunkt?

Postdoktor 37 548 kr. Forskarassistent/Biträdande lektor 44 760 kr. Forskare 43 024 kr. Universitetsadjunkt 41 181 kr.