:

Hur vet man om man röker spice?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet man om man röker spice?
  2. Vad är farligt med spice?
  3. Hur mycket kostar spice?
  4. Vad är spice gjort på?
  5. När förbjöds spice i Sverige?
  6. Hur påverkas man av spice?
  7. Hur mycket kostar hasch?
  8. Hur många dör av spice?

Hur vet man om man röker spice?

Genom de drogtester som finns idag kan man endast påvisa en liten del av alla de varianter som finns. Spice intas genom rökning och har sålts på nätet sedan cirka år 2006. Spice levereras som ett pulver och ingen, förutom kemisten som framställt det, vet vad det innehåller.

Vad är farligt med spice?

Eftersom innehållet i spice är varierande är kunskapen om drogen liten. Därför är det vanligt med överdosering som kan leda till allvarlig förgiftning. Vid akuta rus kan du få ett eller flera av följande symtom: Högt blodtryck.

Hur mycket kostar spice?

Kan kosta mellan 5 kronor. Samma mängd spice kostar sällan mer än 300 kronor. En anledning så god som någon för en tonåring som vänder på slantarna för att hålla igång sitt missbruk. Ulf Sammels har märkt att spice påverkar hans patienter annorlunda än de som röker vanlig cannabis.

Vad är spice gjort på?

Spice är ett samlingsnamn för syntetiska cannabinoider som ger ett väldigt starkt rus. Spice kan ha varierande sammansättning, och de aktiva substanserna utgörs av olika syntetiska cannabinoider. I blandningen förekommer bland annat CP 47,497, JWH-018 och HU-210.

När förbjöds spice i Sverige?

Spice kan ha varierande sammansättning, och de aktiva substanserna utgörs av olika syntetiska cannabinoider. I blandningen förekommer bland annat CP 47,497, JWH-018 och HU-210. Flera av de aktiva ingredienserna narkotikaklassades i Sverige den 15 september 2009.

Hur påverkas man av spice?

Eftersom olika lösningsmedel används för att framställa Spice får du också andra effekter, som minskad muskelkontroll, ökad reaktionstid och sämre reflexer. På längre sikt kan du få rinnande näsa, hosta, irriterad hals, extrem trötthet, huvudvärk, ångest och känna nedstämdhet.

Hur mycket kostar hasch?

För cannabis – den klart vanligaste illegala drogen – har priserna också minskat över tid, men ökat något senaste åren i Sverige. Idag kostar hasch i snitt 104 kronor per gram och marijuana 118 kronor grammet, enligt rapporterna från 27 polisområden runt landet.

Hur många dör av spice?

Spice kan rökas eller injiceras. Av drogen kan man få biverkningar som hjärtinfarkt, psykos och spasmer. I värsta fall kan man dö. Minst två personer i Sverige har dött av drogen.