:

Vad krävs för att kunna vara mäklare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att kunna vara mäklare?
  2. Hur svårt är det att bli mäklare?
  3. Vad ska man gå om man vill bli mäklare?
  4. Vad kostar det att plugga till mäklare?
  5. Varför slutar så många mäklare?
  6. Kan man jobba som mäklare utan utbildning?
  7. Kan man bli mäklare efter teknikprogrammet?
  8. Kan man bli mäklare efter ekonomiprogrammet?

Vad krävs för att kunna vara mäklare?

För att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering, måste du ha en minst tvåårig högskoleutbildning och ha gjort 10 veckors praktik. Utbildningen ska vara inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Hur svårt är det att bli mäklare?

Är utbildningen svår? Mäklarutbildningen är långt ifrån den tuffaste utbildningen i Sverige. Om man jämför den med till exempel juridikutbildningar på högskolan så är fastighetsmäklarutbildningen betydligt enklare. De flesta behöver inte studera 40 timmar per vecka för att klara utbildningen.

Vad ska man gå om man vill bli mäklare?

För att bli mäklare krävs en eftergymnasial utbildning på högskola eller universitet. Därför kan det vara smart att välja ett högskoleförberedande gymnasieprogram till exempel Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) eller Naturvetenskapsprogrammet (NA).

Vad kostar det att plugga till mäklare?

Avgiften 270 000 kr exkl. moms. delas upp och faktureras med 25 % vid fyra tillfällen under utbildningen. Avgiften måste betalas av arbetsgivaren.

Varför slutar så många mäklare?

Varför slutar så många? Den vanligaste anledningen till att de lämnar, säger Mats, är att det är svårt att få balans mellan arbete och fritid. Det är oregelbundna arbetstider och det går aldrig att säga att nu har jag arbetat klart. Han berättar också att branschen har ett problem med ledarskapet.

Kan man jobba som mäklare utan utbildning?

Vill du bli fastighetsmäklare men du saknar utbildningen? Arbetar du med försäljning och känner att det är dags att ta tag i din dröm att bli mäklare? Du kanske inte har möjlighet att läsa på högskola eller universitet i minst två år? Då kan vägen för dig vara att utbilda dig genom uppdragsutbildning.

Kan man bli mäklare efter teknikprogrammet?

För att bli fastighetsmäklare så behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Det är alltså inget av det som du saknar på inriktningen Samhällsbyggande och miljö. Du behöver alltså inte tänka på att lägga till någon specifik kurs.

Kan man bli mäklare efter ekonomiprogrammet?

Mäklare inom finans eller aktiemäklare har oftast en civilekonom- eller civilingenjörsexamen med inriktning industriell ekonomi. ... Så det finns ingenting som hindrar dig oavsett vilken mäklare du vill bli.