:

Vad är SKK Länsklubb?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är SKK Länsklubb?
  2. Varför ska man vara med i SKK?
  3. Vad kostar ett kennelnamn?
  4. Vad kostar det att registrera hund SKK?
  5. Vad gör SKK för dig och din hund?
  6. Hur hittar jag min hunds registreringsnummer?
  7. Hur mycket kostar det att föda upp en valp?

Vad är SKK Länsklubb?

Svenska Kennelklubbens 25 länsklubbar ordnar kurser, studiecirklar, hundutställningar och andra roliga aktiviteter inom sitt län. Det här är medlemskapet för dig som vill vara med i en stor gemenskap och träffa andra som delar hundintresset och hundar av raser.

Varför ska man vara med i SKK?

Det finns många fördelar med att vara medlem: Du kan få hjälp och råd i hundfrågor via SKKs kansli. Du har rätt till juridisk rådgivning i hundfrågor. Du kan registrera en valpkull i SKKs stambok.

Vad kostar ett kennelnamn?

Att registrera ett kennelnamn hos Svenska Kennelklubben kostar 2750 kr. Kennelnamn är obligatoriskt när man registrerar sin tredje kull hos SKK. Registreringen är en kvalitetsstämpel eftersom man som uppfödare inom SKK måste följa regler och hälsoprogram som gäller för hunduppfödning.

Vad kostar det att registrera hund SKK?

Det kostar inget att registrera ägarbytet och en bekräftelse på ändringen skickas både till dig och till den nya ägaren. Tänk på att uppgifterna i DjurID.se inte kan användas för att styrka ägarskapet juridiskt. Ett köpeavtal eller annan överlåtelsehandling ska alltid upprättas när du omplacerar en hund.

Vad gör SKK för dig och din hund?

Svenska Kennelklubben är hundägarnas riksorganisation och företräder alla hundar och hundägare i Sverige. Med våra omkring 300 000 medlemmar är vi en av landets största intresseorganisationer. Vi sprider information, utbildar och väcker debatt – och visar på den stora glädjen och nyttan med hund!

Hur hittar jag min hunds registreringsnummer?

Hundens registreringsnummer hittar du på registreringsbeviset. Är det en hund utan stamtavla är det chipnumret som ska fyllas i. Så länge det gamla chipnumret samt det nya chipnumret framgår på blanketten så är det okej att skicka in! Du får sedan hem en bekräftelse på det nya chipnumret när vi har registrerat det.

Hur mycket kostar det att föda upp en valp?

Är du inte SKK godkänd eller om du har fött upp blandrasvalpar får du annonsera på Blocket, i sociala medier eller lokalpressen. Priset för en valp varierar från några tusen till femton-tjugotusen kronor.