:

Vad brukar man betala för att vara Medryttare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad brukar man betala för att vara Medryttare?
  2. Vad är en Sköthäst?
  3. Hur blir jag Medryttare?
  4. När kan man bli medryttare?
  5. Vad är en Medryttare?

Vad brukar man betala för att vara Medryttare?

I Stockholm är helt klart nr 1 vanligast, medryttaren betalar oftast en klumpsumma varje månad och det är allt från någon hundralapp i månaden upp till flera tusenlappar (beroende på häst, vad som förväntas/ingår och inte samt antal ridtillfällen). I mitt fall betalar jag strax över 100 kr per ridtillfällle.

Vad är en Sköthäst?

Prova på att ha egen “sköthäst” under november – april. Du får ha din speciella häst i stallet som du rider och sköter 1-2 vardagar i veckan under lågsäsong. ... Mitt i vintern när det är mindre att göra går det ibland att rida en och annan helgdag enligt ök från vecka till vecka.

Hur blir jag Medryttare?

För att bli medryttare behöver du ha ett intresse för hästar. Att vara medryttare innebär att du tar hand om någon annans häst någon eller några dagar i veckan. Du kan vara medryttare både på ridskolor eller i ett privatstall.

När kan man bli medryttare?

Om du känner att du vill rida mer, lära dig mer och utvecklas fortare inom ridningen, utan att ha möjlighet till en egen häst, kan du bli en medryttare. Som medryttare hjälper man medryttarhästens ägare att rida hästen, när ägaren inte har tid eller lust.

Vad är en Medryttare?

När du är medryttare så är det nämligen du själv som betalar hästägaren för att få “låna” hästen några dagar i veckan. Det vanligaste är att du får göra sedvanliga stallsysslor så som att mocka, släppa in eller ut från hage, rykta, utfodra, men naturligtvis även rida.