:

Hur blir man Konstpedagog?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man Konstpedagog?
  2. Vad kan man jobba med som konstvetare?
  3. Hur blir man skulptör?
  4. Hur blir man konsthandlare?
  5. Vad tjänar en museipedagog?

Hur blir man Konstpedagog?

Undervisningen i konstpedagogik förutsätter att du har bra grundkunskaper i konstnärliga tekniker. Meriterande är konstutbildningar i 2-och 3-dim, textil eller motsvarande i ett konsthantverk. Du har möjlighet under utbildningen att fördjupa dig inom konstnärliga ämnen, 2-dim, 3-dim, Textil.

Vad kan man jobba med som konstvetare?

Att studera konstvetenskap innebär att vara mitt i ett levande kulturliv och ett dynamiskt konstbegrepp. Undervisningen arbetar aktivt med seminarier på utställningar och i offentliga rum för att befästa de teoretiska redskapen i en reell kontext.

Hur blir man skulptör?

För att studera till konstnär på högskola eller universitet krävs det att man har grundläggande behörighet. Urvalet görs sedan baserat på konstnärlig grund och oftast krävs ett arbetsprov. I vissa fall kan det även förekomma intervjuer och skriftliga motiveringar.

Hur blir man konsthandlare?

Lämplig utbildningsbakgrund är en kombination av flera olika utbildningar inom konsthistoria och ekonomi. Även kunskaper i juridik är mycket meriterande. På gymnasiet kan du välja Ekonomiprogrammet eller Estetiska programmet.

Vad tjänar en museipedagog?

Hur är lönen? Lönenivån varierar beroende på tjänstens svårighetsgrad och personens kompetens och erfarenhet. Medianlönen för nyexade är 29 000 kr per månad. Medianen ca 10 år efter examen är 33 000 kronor och medianen ca 20 år efter examen 35 000 kronor.