:

Hur blir man mäklare efter gymnasiet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man mäklare efter gymnasiet?
  2. Kan man bli mäklare direkt efter gymnasiet?
  3. Vart kan man plugga till mäklare?
  4. Hur blir man mäklare utan utbildning?
  5. Kan man bli mäklare utan högskola?
  6. Kan man bli mäklare om man går juridik?
  7. Varför vill du bli mäklare?

Hur blir man mäklare efter gymnasiet?

För mäklarutbildningar behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. De program som ger direkt behörighet är Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet eller Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi.

Kan man bli mäklare direkt efter gymnasiet?

Behörighetskraven för fastighetsmäklarprogrammet är grundläggande behörighet, Matematik 3b/3c och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. ... Väljer du dock att inte läsa Matte 3b under din gymnasietid kan du göra det på t. ex. komvux efter gymnasiet, men då hamnar du i en annan kvotgrupp vid antagningen.

Vart kan man plugga till mäklare?

För att få söka registrering hos Fastighetsmäklarinspektionen måste du ha studerat fastighetsmäklarprogrammet eller dylikt på högskola i minst 2 år. Hur tar du dig dit? Det finns lite olika vägar att gå. Det finns färdiga program att läsa i Gävle, Halmstad, Trollhättan, Malmö, Stockholm - KTH, Karlstad och Luleå.

Hur blir man mäklare utan utbildning?

Vill du bli fastighetsmäklare men du saknar utbildningen? Arbetar du med försäljning och känner att det är dags att ta tag i din dröm att bli mäklare? Du kanske inte har möjlighet att läsa på högskola eller universitet i minst två år? Då kan vägen för dig vara att utbilda dig genom uppdragsutbildning.

Kan man bli mäklare utan högskola?

I FMI:s bestämmelser anges att för att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering krävs både teoretisk utbildning från ett universitet eller en högskola och praktik. Utbildningen ska omfatta minst 120 högskolepoäng.

Kan man bli mäklare om man går juridik?

För mäklarutbildningar behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. ... Juridik inriktningen på Ekonomiprogrammet innehåller inte matte 3 och ger därför inte behörighet till mäklarutbildningar.

Varför vill du bli mäklare?

För att bli en duktig mäklare behöver du ha ett inre driv och en passion för försäljning och att träffa människor. Det är viktigt att du kan arbeta strukturerat med många olika arbetsuppgifter parallellt, och att du kan planera din tid eftersom du arbetar mycket självständigt.