:

Var tillverkas Aspen bensin?

Innehållsförteckning:

  1. Var tillverkas Aspen bensin?
  2. Vad innehåller Aspen bensin?
  3. När kom Aspen bensin?
  4. Var tanka Aspen?
  5. Är det etanol i Aspen bensin?
  6. Kan man blanda Aspen och vanlig bensin?
  7. Kan man tanka bilen med Aspen?
  8. Kan man använda alkylatbensin med vanlig bensin?
  9. Kan man tanka alkylatbensin?
  10. Kan man tanka gräsklipparen med E10?

Var tillverkas Aspen bensin?

Från vårt huvudkontor i Hindås utanför Göteborg utvecklar vi drivmedel, oljor och tillbehör för små motorer. Vår historia började med en lösning på ett svårt problem: skogsarbetare som drabbades av hälsoproblem på grund av avgaser från motorsågar och röjsågar.

Vad innehåller Aspen bensin?

Aspen 2 är alkylatbensin som säljs färdigblandad med två procent av Aspens helsyntetiska 2-taktsolja. Aspen 2 kan användas till olika typer av luftkylda tvåtaktsmotorer.

När kom Aspen bensin?

När Aspens alkylatbensin kom 1988 gick jag direkt över till den. Det luktar ingenting och gör att både maskiner och sågar går väldigt rent.

Var tanka Aspen?

Aspen kan sedan drygt 20 år tillbaka erbjuda alkylatbensin från pump men som ett led i innovativ och kontinuerlig produktutveckling med kunden i fokus kan man nu tanka dygnet runt. Den servicen kan man få på tankstationerna hos Liljekvists i Halmstad och i Ängelholm.

Är det etanol i Aspen bensin?

En bekymmersfri sommar med Aspen-produkter I Sverige innehåller i stort sett all bensin 10 vol% etanol. En komponent som kan orsaka korrosion och binda fukt in i bränslet vilket i sin tur kan orsaka svårstartad motor och ojämn motorgång. ... Motorn startar lättare, den går jämnt och effektivt och motorn sotar inte igen.

Kan man blanda Aspen och vanlig bensin?

Har du en 4-taktsmotor kan du också gå över till alkylatbensin, förutsatt att motorn är anpassad för ett oktantal på max 95 oktan (RON). ... I så fall ska du blanda blyersättningsmedel i alkylatbensinen på samma sätt som du gjort i vanlig bensin. Det går bra att blanda alkylatbensin och vanlig bensin.

Kan man tanka bilen med Aspen?

Aspen + är ett högoktanigt (98 oktan) och miljöanpassat specialbränsle som passar såväl motorsport som standardmotorer, och enligt telefonsamtal med Aspen ska det gå bra att använda blyersättningsmedel i deras produkter, något som är viktigt för många äldre bilar som är konstruerade för blyad bensin för ...

Kan man använda alkylatbensin med vanlig bensin?

Har du en 4-taktsmotor kan du också gå över till alkylatbensin, förutsatt att motorn är anpassad för ett oktantal på max 95 oktan (RON). ... I så fall ska du blanda blyersättningsmedel i alkylatbensinen på samma sätt som du gjort i vanlig bensin. Det går bra att blanda alkylatbensin och vanlig bensin.

Kan man tanka alkylatbensin?

Alkylatbensin är en bensin utvecklad för att ge så låga utsläpp av hälsoskadliga ämnen som möjligt. ... Förutom att tanka alkylatbensin med pump så finns produkten att köpa på dunk på våra stationer, då under namnet OKQ8 Ultima 2T för tvåtaktsmotorer och OKQ8 Ultima 4T för fyrtaktsmotorer.

Kan man tanka gräsklipparen med E10?

Utmaningarna med E10 Denna nya standardbensin är därför inte lämplig att lagra. Detta innebär stora problem för småmotorer som bara används under särskilda säsonger – till exempel gräsklippare, båtmotorer, röjsågar och snöslungor. När dessa har E10 i tanken händer följande: Gummipackningar drabbas.