:

Hur lång utbildning nationalekonom?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång utbildning nationalekonom?
  2. Vad kan man jobba som nationalekonom?
  3. Hur mycket tjänar en nationalekonom?
  4. Är nationalekonomi en bra utbildning?
  5. Hur svårt är nationalekonomi?
  6. Hur lång tid tar det att utbilda sig till civilingenjör?
  7. Hur mycket tjänar en nationalekonom efter skatt?

Hur lång utbildning nationalekonom?

Nationalekonomi kan läsas vid alla stora universitet samt vid ett antal högskolor i Sverige. Det finns både med kandidatnivå, som är en 3-årig högskoleutbildning på heltid men även på masternivå, som är en 2-årig heltids-påbyggnadsutbildning efter kandidat.

Vad kan man jobba som nationalekonom?

De som har tagit en examen i nationalekonomi de senaste åren jobbar inom till exempel Regeringskansliet, bank och finans, myndigheter, utredningsinstitut, internationella och ideella organisationer, större företag eller på universitet och högskolor som forskare.

Hur mycket tjänar en nationalekonom?

Lönespridningen för nationalekonomer är stor. Medianlönen 2015 var 34 800 kronor.

Är nationalekonomi en bra utbildning?

Detta är några av de frågor som besvaras i en undersökning bland alumner i nationalekonomi som genomfördes våren 2015. Resultatet visar att arbetsmarknaden för nationalekonomer är god och att utbildningen leder till kvalificerade yrken i såväl privat som offentlig sektor.

Hur svårt är nationalekonomi?

Nationalekonomi I är ganska teoretisk så den inkluderar inte jättemycket matte, så mitt största tips är bara att läsa kurslitteraturen och sedan inför tentan/duggorna så får du träna på gamla tentor och duggor.

Hur lång tid tar det att utbilda sig till civilingenjör?

Utbildningen till civilingenjör omfattar 5 års studier och leder till en yrkesexamen på avancerad nivå. Ett alternativ är den kortare (3 år) och mindre teoretiskt inriktade högskoleingenjörsutbildningen (se det avsnittet).

Hur mycket tjänar en nationalekonom efter skatt?

50 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.