:

Vad innehåller Bravecto?

Innehållsförteckning:

  1. Vad innehåller Bravecto?
  2. Kan katter få TBE?
  3. Är Bravecto receptfritt?
  4. Vad är bäst mot fästingar på katt?
  5. Hur farligt är Bravecto?
  6. Hur länge varar Bravecto?
  7. Kan djur få borrelia?
  8. Vilka djur kan få borrelia?
  9. Hur får man recept på Bravecto?
  10. Var finns Bravecto?

Vad innehåller Bravecto?

Innehåll

Bravecto tuggtabletterFluralaner (fluralanerum) mg
för mycket små hundar (2-4,5 kg)112,5
för små hundar (>4,5-10 kg)250
för mellanstora hundar (>10-20 kg)500
för stora hundar (>20-40 kg)1000

Kan katter få TBE?

Förutom borrelios finns även sjukdomarna anaplasmos och TBE (tick-borne encephalitis eller fästingburen hjärninflammation), som fästingar kan överföra till djur och människor. ... Anaplasmos är den fästingburna sjukdom som oftast orsakar symtom på våra djur. Men även anaplasmos är mycket ovanligt på våra katter.

Är Bravecto receptfritt?

Det här är ett receptbelagt läkemedel. Kan endast köpas om du har e-recept.

Vad är bäst mot fästingar på katt?

Frontline är ett av världens mest sålda medel mot fästingar och ohyra. Läkemedlet är ofta gott känd bland husdjursägare och är en av de vanligaste produkterna när det kommer till fästingmedel för hund och katt. Behandlingen motverkar fästingar, loppor och löss och är enkel att utföra av djurägaren själv.

Hur farligt är Bravecto?

Hundägare larmar om att fästingmedlet Bravecto kan ge svåra biverkningar och i värsta leda till döden, men även om till exempel tikar som får missbildade valpar eller går tomma. Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har beslutat om en specialgranskning av medlet, rapporterar ATL.

Hur länge varar Bravecto?

Hållbarhet i oöppnad förpackning: Bravecto 112,5 mg spot-on, lösning: 2 år. Bravecto 2 mg / 10 mg spot-on, lösning: 3 år.

Kan djur få borrelia?

Vanliga fästingar sprider, och infekterar både människor och djur, med bakterien Borrelia burgdorferi, den bakterie som orsakar borrelios. Infektion med B. burgdorferi, är relativt vanligt hos hund i Sverige.

Vilka djur kan få borrelia?

Borrelia orsakas av en bakterie som kallas Borrelia burgdorferi. Bakterierna lever i fästingar och kan smitta alla djur som de suger blod från. Fästingar finns i hela Sverige och 20-30% av alla fästingar bär på borrelia.

Hur får man recept på Bravecto?

Du kan som djurägare recept för ett eller två djur av samma djurslag och för ett års förbrukning. Du hämtar ut ditt e-recept på valfritt apotek eller det hemlevererat via vår samarbetspartner apotea.se.

Var finns Bravecto?

Köp Bravecto för stora hundar (>20-40 kg) Tuggtablett 1000 mg 2 tablett(er) på Kronans Apotek.