:

Är bivax ätbart?

Innehållsförteckning:

  1. Är bivax ätbart?
  2. Vad kallas konsten att spå i vax?
  3. Är bivax miljövänlig?
  4. Är det farligt att äta mycket honung?
  5. Vad används vaxkakor till?
  6. Hur förvara bivax?

Är bivax ätbart?

Äts med fördel precis som den är. Något många uppskattar är att breda både honung och vaxkaka på mackan! Det är ingen fara för varken hälsan eller välmåendet att äta vaxet, tvärtom anser många att det är väldigt nyttigt.

Vad kallas konsten att spå i vax?

Konsten att spå i vax kallas keromanti och går till på samma sätt som när man spår i tenn eller äggvita, men att spå i vax är den ursprungliga metoden. Smält vax hälls i kallt vatten och av de former som bildas försöker man tolka ut magiska symboler och budskap.

Är bivax miljövänlig?

Bivax är vackert, naturligt, miljövänligt och dessutom hälsosamt för oss. Bivaxljus är, som namnet säger, gjorda av bivax. Detta produceras i sin tur av bin. Det är alltså en 100% naturlig produkt som bina tillverkar från honung och pollen.

Är det farligt att äta mycket honung?

En annan fördel med honung, jämfört med socker, är att den innehåller en mindre mängd vitaminer och mineraler. Men trots den höga sockerhalten och trots att nyttigheterna är begränsade, lyfts honung ofta fram som en ren hälsoprodukt.

Vad används vaxkakor till?

Vaxkaka, vaxkakor, bivaxkaka, bivaxkakor, vaxbygge eller kakbygge kallas de “kakor” som honungsbin bygger av bivax i bisamhällets bostad, för att i dess sexkantiga celler lagra honung, pollen/bibröd och föda upp nya bin i. Inom biodling används ramar/ramlister för stabil hantering av vaxkakorna.

Hur förvara bivax?

Bivaxtyger kan användas istället för plastpåsar och plastfolie vid förvaring av mat. Att sätta över karotter i kylen eller slå in matsäcksmackan i. Vaxet gör att duken formar sig och sitter kvar.