:

Vad blir det för fjäril?

Innehållsförteckning:

  1. Vad blir det för fjäril?
  2. Hur lägger fjärilar ägg?
  3. Hur blir en larv till en fjäril?
  4. Har fjäril ögon?
  5. Hur gör fjärilar barn?
  6. Hur många ägg får en fjäril?

Vad blir det för fjäril?

Bokens enkla upplägg och tydliga bilder hjälper dig att skilja på fjärilar som liknar varandra....Vad är det för fjäril?

FormatHäftad (Flexband)
Upplaga1
FörlagTukan Förlag
ÖversättareKicki Elmqvist, Håkan Elmqvist
Dimensioner1 x 10 mm

Hur lägger fjärilar ägg?

Fjärilens liv börjar som ägg. När fjärilshonorna lägger sina ägg fäster hon dem på undersidan av ett blad. Men hon väljer inte vilket blad som helst - utan bladet till den växt som larven sedan kan äta. Olika arter fjärilar använder sig nämligen av olika växter, och de är riktiga födo- specia- lister.

Hur blir en larv till en fjäril?

Efter några apatiska dagar vrider larven sig fri från det gamla skinnet och blir till en puppa. ... Puppan har yttre anlag till känselspröt, ben och vingar, men dessa anlag är klistrade tätt till kroppen. Den yttre förvandlingen från larv till fjäril är dramatisk med nya ben, vingar och känselspröt.

Har fjäril ögon?

Fjärilar som har ögonlika fläckar på vingarna skrämmer inte bara bort småfåglar, även större fåglar som höns blir rädda när fjärilarna breder ut sina vingar.

Hur gör fjärilar barn?

På sommaren parar sig fjärilarna med varandra och sedan lägger honan ägg på en värdväxt. Efter att parningen ägt rum dör honan och hannen efter några veckor. Äggen kläcks och larverna börjar äta på växten. Larverna ömsar skinn när de växer sig större.

Hur många ägg får en fjäril?

Under sin levnadsperiod på två till fyra veckor, lägger honan c:a 500 ägg på dessa växter. Honan kan flyga långa sträckor mellan olika platser där hon lägger sina ägg.