:

Vem betalar man kontantinsats till?

Innehållsförteckning:

  1. Vem betalar man kontantinsats till?
  2. Hur många procent betalar man i handpenning?
  3. Hur mycket kontantinsats vid köp av hus?
  4. När betalar man för ett hus?
  5. Hur lång tid tar en kontraktsskrivning?

Vem betalar man kontantinsats till?

Handpenning är en form av deposition som du betalar till säljaren via mäklarens klientmedelskonto. Syftet är att försäkra säljaren om att du är seriös och kommer fullfölja köpet. Vanligtvis är handpenningen 10 % av bostadens pris och detta är vad du ska betala när du skrivit kontrakt på bostaden.

Hur många procent betalar man i handpenning?

Kontantinsats är den del av priset, 15 procent, som du betalar med dina egna pengar. Handpenningen betalar du när du har skrivit på kontraktet för din nya bostad. Den ligger vanligtvis på 10 procent av slutpriset, och är en säkerhet för att du ska genomföra köpet.

Hur mycket kontantinsats vid köp av hus?

Du får inte låna mer än 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet. De resterande 15 procenten måste du finansiera med en kontantinsats. Eventuellt kan du få ett blancolån till en mindre del.

När betalar man för ett hus?

Skriva kontrakt och betala handpenning I köpekontraktet står också vilken dag du får flytta in i huset, tillträdesdagen. Det är också den dag du slutbetalar huset.

Hur lång tid tar en kontraktsskrivning?

Vissa banker som har utfärdat lånelöfte kräver att de skall få godkänna bostaden innan kontraktet skrivs på av köparen. Ibland finns det inte tillräckligt med tid för det innan kontraktsskrivningen så man får lägga in ett villkor i kontraktet som ger köparens bank någon vecka på sig att godkänna bostaden.