:

Vilken storlek ska man ha på skridskor?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken storlek ska man ha på skridskor?
  2. Vilka skridskor ska man välja konståkning?
  3. Vilken storlek på skena?
  4. Vilka skridskor ska jag välja?
  5. Hur hårda skridskor ska man ha?
  6. Vilken storlek på skridskor till barn?
  7. Vilken skena konståkning?
  8. Vilka skridskor är lättast att åka på?
  9. Hur många gånger kan man slipa skridskor?
  10. Vad kostar det att slipa skridskor på Intersport?

Vilken storlek ska man ha på skridskor?

När det kommer till skridskor ska sulan vara cirka 5-7 mm längre för att skridskon ska ha rätt storlek för foten. Den absoluta maxlängden för skridskons innermått är 8-10 mm större än foten, därefter är skridskon för stor vilket påverkar din passform och åkkapacitet.

Vilka skridskor ska man välja konståkning?

Exempel på bra märken är Edea, Risport, Gam, Graf, Riedell och Wifa. Det finns även en ganska bra marknad på Blocket för begagnade konståkningsskridskor. Riktiga konståkningsskridskor underlättar naturligtvis på alla nivåer, men är inget måste för att lära sig åka skridskor.

Vilken storlek på skena?

Vanligast skåldjup för en utespelare är 18-25 mm. Målvakter använder betydligt djupare skål, ända ner till 6-8 mm. Yngre målvakter bör ha lite mindre skål, 12-16 mm.

Vilka skridskor ska jag välja?

Lär om dina möjligheter när du ska välja de riktiga skridskorna till barn och vuxna. Hockeyskridskor är snabba, manövreringsduktiga och bjuder på bra stöd om foten, vilket gör dem välägnade till nybörjare. Hybrid Skridskor är också ett bra val för nybörjare som bara behöver dem för komfort.

Hur hårda skridskor ska man ha?

När du provar skridskon ska du alltid ställa dig upp i den eftersom foten blir bredare när du står. Det ska trycka på alla ställen på foten, då du vill ha så mycket kontakt som möjligt, tänk att det är en strumpa. Däremot ska skridskon inte sitta som en pjäxa, du ska kunna röra dig och ha känsla och balans.

Vilken storlek på skridskor till barn?

Storlek på skridskor Skridskor får inte vara för stora, både på grund av att det hämmar åkningen men även för att det ökar risken för skador. Givetvis ska de inte vara för små men det ska finnas max en centimeter kvar från tårna till skridskon.

Vilken skena konståkning?

Att montera och slipa sina skenor är av stor vikt när det gäller konståkning. Lite snedmonterat eller snedslipat nere vid fötterna så får du en vinkel upp i höften som inte alls är bra. Det i förlängningen orsaka skador och felbelastning som kan bidra till svårigheter med landningarna och att stå på rätt skär.

Vilka skridskor är lättast att åka på?

Bladet på en hockeyskridsko är anpassat så att du snabbt kan komma upp i fart. Ishockeyskridskorna är dessutom lättare att hålla balansen på jämfört med till exempel konståkningsskridskor då det inte finns taggar framtill, som på konståkningsskridskorna, som gör att du lätt kan fastna.

Hur många gånger kan man slipa skridskor?

Hur ofta ska man slipa skridkor? Normalt behövs en profilslipning en till två gånger per säsong, men detta beror på vilken slipmaskin man använder sig av.

Vad kostar det att slipa skridskor på Intersport?

Hockeyservice - Priser

TjänstFörklaringPris
SkridskoslipningSkridsko slipas när det finns tid under dagen eller till följande dag.49:-
ExpresslipningFå tillbaka skridskona direkt.99:-
Avancerad slipningRadie eller åkyta.249:-
VärmningVärmning av skridskor ej köpta på Intersport.499:-